x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O lentilă îi strică discursul lui Gordon Brown

O lentilă îi strică discursul lui Gordon Brown

09 Mar 2009   •   00:00
O lentilă îi strică discursul lui Gordon Brown

Premierul britanic, Gordon Brown, a fost într-o situaţie stânjenitoare, săptămâna trecută, când trebuia să susţină un discurs, dar a întârziat foarte mult, după ce şi-a pierdut o lentilă de contact în timp ce se spăla pe faţă, relatează The Times, citat de Mediafax.



Incidentul s-a petrecut vineri, cu prilejul unei reuniuni a laburiştilor scoţieni, la Dundee. Discurul lui Brown a fost întârziat circa 20 de minute, fiind pus pe seama cunoscutei sale lipse de punctualitate. Potrivit unui vechi prieten al acestuia, pierderea lentilei de contact însemna că Brown nu putea citi discursul de pe prompter şi ar fi putut determina anularea evenimentului. Brown nu vede cu ochiul stâng, iar recent a fost diagnosticat cu probleme şi la ochiul drept. Problemele lui au început la vârsta de 16 ani, în urma unui accident în timpul unui meci de rugby. El a "stat în întuneric săptămâni la rând" înainte de a fi sigur că va putea vedea din nou, datorită eforturilor chirurgilor de a-i salva ochiul drept.

Potrivit unor prieteni ai săi, Brown este supus unor controale frecvente şi i s-a recomandat să nu facă eforturi mari de citire, în pofida faptului că este un împătimit al lecturilor. "Pe lângă toate cărţile pe care le citeşte, insistă să citească versiunea completă a documentelor oficiale şi a rapoartelor, în locul sumarelor acetora". Potrivit unor surse, vederea lui s-a deteriorat, putând citi doar documente scrise cu litere foarte mari şi având nevoie de ajutor la evenimentele publice.

×
Subiecte în articol: lumea