x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O scrisoare trimisă de Abraham Lincoln unui băieţel de 8 ani este scoasă la licitaţie

O scrisoare trimisă de Abraham Lincoln unui băieţel de 8 ani este scoasă la licitaţie

18 Noi 2009   •   00:00

O scrisoare pe care legendarul preşedinte american Abraham Lincoln a trimis-o unui băieţel ai cărui prieteni îl batjocoreau când susţinea că s-a întâlnit cu liderul Americii a fost pusă în vânzare, în Philadelphia.



Confom Associated Press, Lincoln a trimis scrisoarea de la Casa Albă lui George Patten (care la acea vreme avea opt ani), la două săptămâni de la inaugurarea sa din martie 1861. Băiatul fusese ridiculizat de colegii de clasă după ce le spusese că l-a întâlnit pe cel de-al 16-lea preşedinte împreună cu tatăl său, un jurnalist. Învăţătoarea elevului i-a scris lui Lincoln solicitându-i să facă lumină în acest caz.

Preşedintele a răspuns, dar a trimis scrisoarea nu profesoarei, ci tocmai micuţului de opt ani. 'Pentru cei care sunt preocupaţi de acest lucru, l-am văzut şi am vorbit cu George Evans Patten, în luna mai, la Springfield, Illinois. Cu respect, A
Lincoln', se precizează în scrisoare. Documentul - despre care se spune că este singurul de acest fel pe care preşedintele l-a trimis unui copil - a fost pusă în vânzare de Raab Collection la un preţ de 60.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: magazin