x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O ştire care va da satisfacţie bărbaţilor: şoferiţele sunt mai periculoase la volan (studiu)

O ştire care va da satisfacţie bărbaţilor: şoferiţele sunt mai periculoase la volan (studiu)

de Agerpres    |    08 Iul 2011   •   11:15

Conform oamenilor de stiinta, soferitele sunt mai predispuse implicarii in accidente auto, relateaza Daily Mail.
Cercetatorii au studiat aproximativ 6.5 milioane de accidente auto si au descoperit ca accidentele intre doua femei soferite sunt mult mai numeroase decat se asteptau.

Rezultatele sunt cu atat mai surprinzatoare dat fiind faptul ca barbatii petrec mai mult timp la volan decat femeile. Barbatii conduc in medie 60% din timp pe cand femeile doar 40%.

Michael Sivak, de la University of Michigan, a declarat: 'Rezultatele indica faptul ca in anumite situatii, accidentele dintre doi barbati tind sa fie intr-un numar insuficient reprezentate iar cele in care sunt implicate femeile tind sa fie supra-reprezentate.'

Dr Sivak impreuna cu colegul sau Brandon Achoettle au studiat date pe un esantion national reprezentativ al accidentelor din rapoartele politiei din SUA din 1988 pana in 2007. Acestia se asteptau sa descopere ca numarul accidentelor in care sunt implicati doi barbati este mai mare de 36,2 procente, in timp ce accidentele dintre doua femei ar numara 15,8 procente iar cele in care sunt implicati un barbat si o femeie un procent de 48.

In schimb, au descoperit ca in 20,5% dintre cazuri este vorba de accidente produse intre doua soferite, in timp ce accidentele dintre doi soferi de sex masculin sunt cu mult sub 31,9 procente. Accidentele dintre un sofer de sex masculin si altul de sex feminin numara un procent de 47,6, asa cum era de asteptat.

Oamenii de stiinta au descoperit de asemenea ca femeile sunt mai predispuse decat barbatii sa sufere un accident intr-o intersectie, masinile acestora fiind adesea lovite pe partea stanga atunci cand incearca sa vireze spre dreapta si invers.

'Sunt trei factori dominanti legati de sofer, acestia incluzand probabilitatea de a fi in locul nepotrivit la timpul nepotrivit, competenta proprie de a conduce si competenta de a sofa a celuilalt conducator implicat', a explicat Michael Sivak.

×
Subiecte în articol: accidente femeia la volan