x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Oamenii-Umbre

Oamenii-Umbre

de Radu Popa    |    09 Sep 2005   •   00:00
Oamenii-Umbre
MISTERE
Vi s-a intamplat, uneori, sa zariti, "cu coada ochiului", o silueta intunecata ce a disparut imediat?

Multi oameni au relatat evenimente asemanatoare ce i-au avut protagonisti la diferite intervale de timp. In momentul producerii lor, persoanele in cauza citeau un ziar sau o revista, asezate confortabil intr-o camera luminata difuz. La un moment dat, lectura le-a fost intrerupta de sesizarea unei miscari usoare prin incapere. Daca initial "agitatia" parea produsa de o silueta intunecata, ce actiona "din umbra", o cercetare ulterioara, mai amanuntita, avea sa dovedeasca insa ca in camera nu mai exista nici o alta fiinta. Fara sa acorde atentie evenimentului, persoanele respective reluau cititul. In scurt timp, ele sesizau repetarea straniei miscari. Privind mai atent, acestea puteau observa cum silueta intunecata, ce capatase forme umane, trecea prin perete si disparea, pur si simplu, din incapere. Martorii intamplarilor respective se intrebau daca entitatile reprezentau doar umbre datorate luminii, erau rezultatul propriei imaginatii sau stafii? Specialistii sunt insa de parere ca a fost vorba despre un fenomen tot mai raspandit: "Oamenii-Umbre".

TEORII. Persoanele ce au intalnit sau au studiat "fiintele din umbra" sustin ca entitatile puteau fi observate, de obicei, "cu coada ochiului" si pentru perioade foarte scurte de timp. Dar, in ultima vreme, tot mai des, protagonistii intalnirilor puteau vedea umbrele "din fata" si pentru mai multa vreme. Unii au declarat ca spectrele aveau ochi bine conturati, ce aveau, de obicei, o culoare rosiatica. Specialistii in studierea fenomenului au elaborat mai multe teorii referitoare la provenienta "fiintelor".

IMAGINATIE. Potrivit explicatiei scepticilor si a majoritatii savantilor care, de obicei, nu au fost martorii unor astfel de evenimente, "fiintele din umbra" sunt doar rodul imaginatiei celor care sustin ca le-au vazut, care le joaca feste. Obiectele, vazute pentru o clipa, nu sunt reale. "Fiintele" misterioase pot aparea si in urma trecerii, prin apropiere, a unei masini cu farurile aprinse, a caror lumina determina formarea umbrelor. Ochii si mintea oamenilor pot fi, deseori, induse in eroare de imagini inselatoare. Reprezinta iluziile optice o explicatie satisfacatoare pentru toate cazurile in care a fost semnalata aparitia "umbrelor"?

STAFII. Fantomele au de obicei culoare alba, consistenta vaporoasa sau poseda forme bine definite, asemanatoare celor umane. "Fiintele din umbra" sunt mult mai inchise la culoare si au contur intunecat. In general, desi "fiintele" amintite par a avea trasaturi umane, din cauza culorii foarte inchise, amanuntele despre fizionomia acestora lipsesc. Ele contrasteaza, astfel, cu stafiile pe care martorii oculari le descriu, deseori, amanuntit, oferind detalii despre infatisare, "vestimentatie" sau deplasare. Elementul caracteristic "fiintelor din umbra" il reprezinta ochii lor rosiatici.

DEMONI. Absenta partiala sau totala a luminii, aparitia unui sentiment de neliniste, asociate cu aparitiile "fiintelor din umbra" i-au determinat pe unii cercetatori sa emita ipoteze potrivit carora ar fi vorba despre entitati de natura demonica. Ei nu se pot insa pronunta, inca, cu certitudine asupra scopului aparitiilor. O teorie sustine ca obictivul urmarit ar fi inducerea unui sentiment de teama si de obedienta.

CORP ASTRAL. O alta ipoteza sustine ca "fiintele din umbra" reprezinta, in realitate, umbrele sau siluetele unor pesoane ce efectueaza calatorii extracorporale. Potrivit lui Jery Gross, autor, lector si profesor in domeniul calatoriilor astrale, toti oamenii efectuaza asemenea "voiaje" in timpul somnului. Potrivit teoriei mentionate, persoanele care sustin ca zaresc "fiintele din umbra" vad, in realitate, corpurile astrale ale acestor "calatori efemeri".
×
Subiecte în articol: umbra fiintele