x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Operaţie / Ministrul Eugen Nicolăescu convins că Băsescu a invăţat să folosească sistemul instituţional medical

Operaţie / Ministrul Eugen Nicolăescu convins că Băsescu a invăţat să folosească sistemul instituţional medical

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Sep 2007   •   00:00
Operaţie / Ministrul Eugen Nicolăescu convins că Băsescu a invăţat să folosească sistemul instituţional medical
Sursa foto: DANIEL MIHAILESCU/

Preşedintele Traian Băsescu a fost vizitat sănmbătă dimineaţa, inaintea intervenţiei chirurgicale, la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central, de soţie şi fiica Ioana, informează Mediafax. Primul raport medical despre starea de sănătate a preşedintelui Traian Băsescu va fi furnizat Administraţiei Prezidenţiale cel mai devreme sămbătă, in jurul orei 12.30. Ministrul Eugen Nicolaescu a declarat că este convins că nu vor exista probleme pentru că „preşedintele Traian Băsescu a invăţat să folosească sistemul instituţional" şi pentru că medicul Mircea Ghemigean „are mii de astfel de operaţii făcute pănă in prezent".


Preşedintele Traian Băsescu a fost vizitat sănmbătă dimineaţa, inaintea intervenţiei chirurgicale, la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central, de soţie şi fiica Ioana, informează Mediafax.Primul raport medical despre starea de sănătate a preşedintelui Traian Băsescu va fi furnizat Administraţiei Prezidenţiale cel mai devreme sămbătă, in jurul orei 12.30. Ministrul Eugen Nicolaescu a declarat că este convins că nu vor exista probleme pentru că „preşedintele Traian Băsescu a invăţat să folosească sistemul instituţional" şi pentru că medicul Mircea Ghemigean „are mii de astfel de operaţii făcute pănă in prezent".

BĂLBĂIELI. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a confirmat că inainte de operaţia de anul trecut la care a fost supus preşedintele a fost o "bălbăială", apreciind că acest lucru s-a produs pentru că Traian Băsescu "nu a ştiut să folosească sistemul instituţional şi s-a lăsat dus de unul şi de altul". "Aşa a şi fost, pentru că domnul preşedinte nu a ştiut să folosească sistemul instituţional şi s-a lăsat dus de unul şi de altul", a spus Nicolăescu, care a adăugat că problema de atunci s-a rezolvat imediat după intervenţia sa. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, la sosirea la Spitatul Clinic de Urgenţă Militar Cental, că nu are emoţii şi are incredere in medicii romăni pentru că de data asta "nu va fi bălbăiala care a fost anul trecut la Elias, cănd nu ştiam cine mă va opera". Intrebat de jurnalişti dacă după operaţie il va vizita pe preşedintele Băsescu, Nicolăescu a spus: "Nu crede că e nevoie să facem gesturi spectaculoase. Să ii lăsăm pe alţi".

FĂRĂ EMOŢII. Ministrul a adăugat că a discutat cu medicul Mircea Ghemigian joi, dar că atunci nici unul dintre ei nu ştia că preşedintele Traian Băsescu urmează să fie operat. Nicolăescu a mai spus că Ministerul Sănătăţii nu are competenţe in cazul intervenţiei chirurgicale la care va fi supus preşedintele, responsabil fiind directorul Serviciului de Protecţie şi Pază. Demnitarul a precizat că nu a fost solicitat să intre in comiei sau să se ocupe de organizarea intervenţiei chirurgicale la care va fi supus preşedintee, dar că ar fi făcut acest lucru dacă i s-ar fi cerut. Ministrul Sănătăţii a mai spus că ii urează succes preşedintelui şi că are incredere in doctorul Mircea Ghemigian, cel care il operează pe Traian Băsescu, pentru că are mii de operaţii de acest gen la activ. "Vreau să cred că echipa de medici este cel mai bine aleasă. Am incredere că doctorul Mircea Ghemigian (medic primar la Secţia de chirurgie endocrinologică a Institutului de Endocrinologie C.I. Parhon - n.r.) a fost bine ales", a declarat Nicolăescu. Preşedintele s-a internat, vineri seară, la Spitalul Militar Central, pentru a fi operat la glanda tiroidă. Intervenţia ar trebui să dureze aproximativ o oră şi va fi efectuată de către o echipă anestezico-chirurgicală de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", Institutul Naţional de Endocrinologie C.I. Parhon şi Spitalul Clinic Sf. Ioan.

×