x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ozzfest

Ozzfest

de Alex Revenco    |    17 Mar 2006   •   00:00
Ozzfest
MUZICA
In iulie, "festivalul lui Ozzy" trece prin 20 de orase din SUA

Dupa ce doi ani la rand a cantat cu Black Sabbath, la vara, Ozzy revine in fruntea propriului grup, participand la (10 dintre) concertele Ozzfest. Celebrul vocalist va evolua pe scena mare, alaturi de nume importante din heavy metal, precum System Of A Down, Disturbed, Hatebreed, Lacuna Coil, dar si alte grupuri ce vor fi anuntate spre sfarsitul lunii mai. Ca si pana acum, la festival va fi si o scena B, cu Black Label Society cap de afis, pe care canta trupe tinere, valoroase, dar mai putin cunoscute (Bleeding Through, Norma Jean, Full Blown Chaos etc).

CIFRE-RECORD. Cum o asemenea desfasurare de trupe (care canta numai live) nu se poate sustine doar din bilete, sase companii americane importante si-au unit fortele, devenind sponsorii evenimentului. Astfel, pe langa preturi accesibile la bilete, continua "Village of the Damned", concursuri cu premii consistente pentru tinerii muzicieni. In functie de solicitari si sponsori, Ozzfest ar putea ajunge si in Europa. Acest festival heavy metal, "inventat" de Ozzy Osbourne in ’96, a ajuns una dintre cele mai importante manifestari de gen din lume. Potrivit Billboard Boxscore, pana acum, la 287 de concerte Ozzfest s-au vandut bilete in valoare de peste 186 milioane de dolari si au participat 4.699.900 de spectatori.

Discuri pentru PLAYER
Nicu Alifantis
SIMPHONICU. Este un dublu CD, aparut recent pe piata, ce contine inregistrarea concertului aniversar "Nicu Alifantis 50", care a avut loc anul trecut pe scena Teatrului National. Un regal oferit de Alifantis, pe care fanii il pot achizitiona si in varianta video, pe DVD-ul cu acelasi titlu. Piesele interpretate in acel concert pot fi catalogate Best of, deoarece nu lipsesc hiturile care i-au adus cantautorului celebritatea: "Decembre", "Romanta", "Vino Noaptea", "Postalionul", "Emotie de toamna", "Ce bine ca esti", "Inscriptie pe un inel", "Piata Romana nr. 9" etc. CD-ul & DVD-ul vor fi promovate in cadrul unui turneu national.


Van Morrison
PAY THE DEVIL. Jazz, skiffle in varianta acustica, rockabilly si country, cate ceva din toate acestea se gasesc pe noul disc al celebrului muzician irlandez. Avand-o alaturi pe Linda Gail Lewis, Morrison continua sa reinventeze piesele standard ale anilor ’50-’70, pe care le interpreteaza in maniera personala. Hank Williams Sr, Webb Price si George Jones se numara printre compozitorii invocati pe acest disc, inregistrat in Irlanda impreuna cu o excelenta formatie de muzicieni plus backing vocals.


Chicago
CHICAGO XXX. La debut, in 1969, cand se numeau Chicago Transit Authority, americanii au lasat o puternica impresie, experimentand un (excelent!) pachet de suflatori in context hard rock. A trecut timpul si Chicago a ramas printre cele mai indragite grupuri din SUA. Acesta este primul disc de studio inregistrat in ultimii 10 ani (al 30-lea din cariera) si contine balade, piese ritmate, funky, dar si rock robust.


Queensryche
OPERATION: MINDCRIME II. Cand a aparut volumul intai din Operation: "Mindcrime", cvintetul din Seattle a atras atentia intregii lumi, discul fiind nominalizat pentru Grammy. Atunci grupul a declarat ca "deziluziile guvernarii Reagan" i-a inspirat in realizarea albumului, considerat de multi o capodopera. In aprilie a.c. urmeaza sa apara volumul al doilea, compus in perioada guvernarii Bush. Oare deziluziile generate de actualul presedinte american vor face si din acest disc o capodopera?


×