x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pakistan / Zeci de morţi în urma unori tiruri cu rachete

Pakistan / Zeci de morţi în urma unori tiruri cu rachete

13 Mar 2009   •   00:00

Douăzeci şi patru de persoane, arată ultimul bilanţ, au fost ucise joi, de două tiruri de rachete americane în zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, au anunţat vineri oficiali locali, citaţi de AFP.



Două rachete lansate de avioane fără pilot au lovit o tabără de antrenament a talibanilor din zona tribală Kurram, învecinată cu frontiera afgană, potrivit acestor responsabili. "Am recuperat 24 de cadavre", a declarat pentru agenţia franceză şeful unei asociaţii locale de caritate, în contextul în care un bilanţ precedent anunţa 18 morţi. Un oficial din cadrul serviciilor de securitate, care a vorbit la adăpostul anonimatului, a precizat că printre morţi se numără şi "străini", termen folosit pentru a-i desemna pe combatanţii din reţeaua teroristă Al-Qaida, şi că alţi 50 de insurgenţi au fost răniţi. Potrivit unui alt responsabil, în momentul atacului în tabăra respectivă aveau loc exerciţii de antrenament.

Aproximativ treizeci astfel de operaţiuni, atribuite forţelor americane staţionate în Afganistan, singurele din regiune care dispun de drone, au vizat zonele tribale începând din august 2008, făcând peste 330 de morţi. Aceste regiuni adăpostesc grupuri de talibani afgani şi combatanţi ai reţelei Al-Qaida, care se bucură aici de sprijinul talibanilor pakistanezi. Potrivit Kabulului şi Washingtonului, zonele tribale servesc, de asemenea, drept punct de plecare pentru atacuri talibane ce vizează forţele străine din Afganistan

×
Subiecte în articol: lumea