x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parerea mea

Parerea mea

28 Apr 2005   •   00:00

(C)RAMPE

Ma angajez!

Sa traiti! In timpul serviciului meu nu am intalnit nimic demn de mentionat. M-am prezentat, daca-mi permiteti, constiincios, la datorie, la cateva ore dupa inceperea normala si fireasca a programului. Si spun asta chiar cu riscul de a fi aruncat in strada ca un gunoi iremediabil ce sunt.

Da, obisnuiesc sa-ntarzii a ma prezenta la orele de program, pentru ca am televizor. Ma veti intreba, pe buna dreptate, da’ ce, eu sunt mai cu mot? Veti adauga apoi ca toti oamenii au televizor, dar ca nu toti oamenii intarzie a se prezenta la orele de program din aceasta cauza. Da, va voi replica eu, dar eu nu pot, sefu’, sa fac altfel! Folosind un ton mieros, cat mai pupincurist cu putinta, va voi spune ca exact la ora la care ma uschesc de-acasa incep Bugs Bunny si Duffy Duck si Road Runner. Va voi spune ca nu pot, pur si simplu, nu pot sa ma dau dus din fata televizorului, ce dracu’, sefu’, intelegeti-ma si pe mine, ca am suflet de copil.

Imi veti replica (si veti avea cea mai dreptate dintre dreptati) ca filmele astea s-au dat de nenumarate ori, iar eu o sa va dau mai intai dreptate, ma voi insinua ca un vierme ce sunt pe sub pielea dumneavoastra, va voi trage un compliment-doua si voi adauga, la momentul pe care-l voi considera oportun, ca n-am sa pot sa ma lipsesc de aceste filmulete nevar-evar, sefu’, sa traiti, manca-v-as gurita dumneavoastra, sa traiti!

Dumneavoastra, sefu’, sa traiti, sunteti cel mai simpatic dintre sefi si n-as indrazni sa va ofensez orgoliul pentru nimic in lume, mai ales ca sunteti un dulce si-un delicat, sefu’, da, stiu, iar am intarziat a ma prezenta, dar de data asta n-a mai fost nesimtitu-ala de Duffy Duck, nici proasta aia de DeeDee, a fost "Pistruiatul" pe Pro Cinema, sefu’. Pai, sefu, sa traiti, va iubesc, "sunteti cel mai frumos din orasul acesta,/ pe strazile pline cand iesiti, n-aveti pereche", dar, bine... Pistruiatul? Pai Pistruiatul, sefu’? Dumneavoastra ma-ntelegeti? Deci Pistruiatul! Deci da?

Lasati, sefu’, ca m-am uitat eu si pentru dumneavoastra, sa traiti, cu tot respectu’! Pistruiatul asta e un tip incapatanat pus pe fapte vitejesti. Nu-l asculta deloc pe Sergiu Nicolaescu care cred ca avea bucurii la profesoara pustiului de istorie (o actrita de toata jena, daca ma-ntrebati pe mine). Adica, sefu’, in primul rand, sa traiti, i-a spus Sergiu, intre doi nemti impuscati, ca daca nu l-a invatat la scoala ca focul e periculos? Da’ ce? Credeti ca s-a prins ceva de acest pusti viteaz? Aiurescu! A luat dinamita si l-a trimis pe Calu s-o puna sub un tanc, contribuind, astfel, si el, la constructia socialista. Care cu ce poate, sefu’, sa traiti! Acestea fiind zise si luand in consideratie mustrarea dumneavoastra, sefu’, va doresc sanatate si numai bine sa va dea Dumnezeu, sunteti un simpatic, va iubesc si, daca doriti, pot sa fac ore suplimentare. Totusi, da Doamne sa nu dea "Pistruiatu’" chiar atunci, ca nu garantez. ’Traiti!
×
Subiecte în articol: sefuâ traiti