x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Părinţii cu vârste înaintate au copii mai sănătoşi

Părinţii cu vârste înaintate au copii mai sănătoşi

de Corina Andriuta    |    11 Feb 2008   •   00:00
Părinţii cu vârste înaintate au copii mai sănătoşi

13:23 • În urma unei cercetări despre influienţa vârstei bărbaţilor asupra riscului de îmbolnăviri la copii, cercetătorii canadieni au ajuns la concluzia că bărbaţii mai în vârstă au mai multe şanse de a avea copii sănătoşi decât bărbaţii tineri, informează topnews.ru.



În urma unei cercetări despre influienţa vârstei bărbaţilor asupra riscului de îmbolnăviri la copii, cercetătorii canadieni au ajuns la concluzia că bărbaţii mai în vârstă au mai multe şanse de a avea copii sănătoşi decât bărbaţii tineri, informează topnews.ru.

 

CONCLUZII. Studiul arată că un procent de 22% din copii care au taţi tineri mor mai des în primele săptămâni de viaţă, iar şansele de a muri în primul an de viaţă este cu 41% mai mare decât la copiii ai căror taţi au peste 20 de ani. Mai mult, posibilitatea de a se naşte înaintea termenului este cu 17% mai mare. Dacă taţii au peste 40 de ani riscul bolilor congenitale la copii nu creşte. Pentru a exclude posibilitatea influienţei vârstei mamei asupra rezultatelor, vârsta mamelor care au participat la această cercetare a fost de la 20 la 29 de ani. Rezultatele acestei cercetări au fost publicate în revista medicală Human Reproduction. Cercetătorul Xi-Kuan Chen, de la Institutul de Cercetări din Ottawa, spune că aceste rezultate sunt foarte importante. Un rol important îl au şi factorii sociali. Taţii mai tineri, în mare parte sunt mai săraci decât bărbaţii care au mai mult de 40 de ani. Ei asigură mai rar soţiilor gravide o asistenţă medicală de calitate, care ar putea să prevină problemele de sănătate la copil.

×
Subiecte în articol: magazin