x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Peste 35,5 milioane de americani au suferit de foame in 2006

Peste 35,5 milioane de americani au suferit de foame in 2006

de Jurnalul National    |    16 Noi 2007   •   00:00

Peste 35,5 milioane de americani au trăit la limita sărăciei şi au suferit de foame in cursul anului 2006, fiind confruntaţi cu problema găsirii unei slujbe cu care să se poată intreţine, cifră ce a rămas constantă faţă de anul 2005, conform unui comunicat al Departamentului american pentru Agricultură, informează Associated Press recepţionată de Rompres.




Peste 35,5 milioane de americani au trăit la limita sărăciei şi au suferit de foame in cursul anului 2006, fiind confruntaţi cu problema găsirii unei slujbe cu care să se poată intreţine, cifră ce a rămas constantă faţă de anul 2005, conform unui comunicat al Departamentului american pentru Agricultură, informează Associated Press recepţionată de Rompres. Conform acestui studiu mamele singure şi copii acestora sunt cea mai importantă categorie socială de risc de sărăcie extremă. Cei 35,5 milioane de americani care au trăit sub limita sărăciei in 2006 reprezintă 12,1% din totalul populaţiei, aceştia trecănd prin cel puţin o perioadă de timp in cursul acestui an in care nu au avut suficienţi bani pentru a-şi cumpără necesarul de alimente, conform studiului asupra foametei realizat anual de Departamentul pentru Agricultură. In cursul anului 2005, 35,1 milioane de persoane din America au suferit de foame. Aceste rezultate sunt totuşi incurajatoare pentru autorităţile americane, ele semnalănd doi ani consecutivi de scădere a numărului persoanelor care trăiesc la limita sărăciei, faţă de o perioadă anterioară de cinci ani in care acest număr se afla in creştere. Dintre cei 35,5 milioane de persoane care au suferit de foame in 2006, 11,1 milioane de americani au susţinut că au avut o securitate alimentară foarte scăzută - ceea ce inseamnă că au avut importante discontinuităţi intre perioadele in care aveau ce pune pe masă şi cele in care nu aveau bani pentru măncare. Spre exemplu, o treime dintre aceşti 11,1 milioane de americani care au avut o securitate alimentară scăzută, au trecut prin situaţii in care unul dintre adulţii componenţi ai familiei nu mănca nimic toată ziua pentru ca ceilalţi membri ai familiei să aibă ce mănca. Acest studiu este bazat pe datele adunate de Biroul american pentru Statistică şi nu include persoanele fără un adăpost stabil. Printre statele americane unde se inregistrează cei mai mari indici de sărăcie in perioada 2004 - 2005 se numără Mississippi (18,1% din totalul populaţiei trăieşte sub pragul sărăciei); New Mexico (16,1%); Texas (15,9%) şi South Carolina (14,7%).
 Dintre cei 35,5 milioane de americani care au trecut prin perioade de foamete in cursul anului trecut, nu mai puţin de 12,6 milioane sunt copii.

×
Subiecte în articol: magazin milioane