x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Peste 90 de morţi în urma ruperii digului de la Jakarta

Peste 90 de morţi în urma ruperii digului de la Jakarta

29 Mar 2009   •   00:00
Peste 90 de morţi în urma ruperii digului de la Jakarta
Sursa foto: /AP

Cel puţin 93 de persoane au murit în urma inundaţiilor declanşate vineri de ruperea unui dig în apropiere de Jakarta, unde duminică au continuat operaţiunile de căutare a zecilor de persoane date încă dispărute, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

"Am descoperit 93 de trupuri neînsufleţite până duminică dimineaţă", a declarat coordonatorul operaţiunilor de salvare. El a precizat că în zonă sunt prezenţi 700 de poliţişti şi militari, care caută 102 persoane despre soarta cărora nu există încă informaţii.

Sute de locuitori din zonă rămaşi fără locuinţe au fost găzduiţi în adăposturi sau la rude. Digul de pământ cu o înălţime de 10 metri, care proteja lacul artificial Situ Gintung, aflat la sud de Jakarta, a cedat vineri dimineaţă, pe o lungime de circa 20 de metri. Apa din lacul care se întinde pe circa 20 de hectare s-a revărsat rapid, distrugând 500 de locuinţe, într-o zonă unde majoritatea caselor erau puţin rezistente. Digul a cedat după mai multe zile cu precipitaţii masive, la finalul sezonului ploios din Indonezia.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea