x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pisică sechestrată contra datorii la întreţinere!

Pisică sechestrată contra datorii la întreţinere!

09 Dec 2009   •   00:00

În urma deciziei unui tribunal local din Rusia, executorii judecătoreşti au pus sechestru pe o pisică din rasa Sfinx, precum şi pe un DVD-player şi un televizor ale unei familii din regiunea Kemerovo (sud-vestul Siberiei). Conform rian.ru, sechestrul a fost instaurat în contul rambursării datoriei de 15.000 de ruble la facturile pentru utilităţi.



Pisica nu va fi, cel mai probabil, scoasă la licitaţie întrucât proprietarii au început deja să-şi achite facturile, a specificat pentru agenţia de presă citată un responsabil al Biroului executorului judecătoresc. El a precizat că, de fapt, pisica a rămas în grija stăpânilor până la rezolvarea litigiului. Oficialul a subliniat că proprietarii au obligaţia să asigure în acest timp felinei îngrijirile necesare şi hrăna corespunzătoare, pentru ca în cazul în care se va ajunge la licitaţie aceasta să poată să fie vândută la un preţ bun.

Acesta nu este nici pe departe primul caz de sechestru pus pe animale în Rusia pentru restanţele la întreţinere, remarcă RIA Novosti, menţionând că în ultima vreme executorii judecătoreşti au pus sechestru doar în regiunea minieră Kuzbass (din inima Siberiei) pe cirezi întregi de bovine sau herghelii de cai. Au fost şi unele cazuri când s-a pus sechestru şi pe câini de rasă. Astfel, în prezent, în registrul de proprietate transferată în vederea licitaţiei în regiunea Kuzbass se află 14 oi a câte 1.000 de ruble bucata. Mai mult, pe fondul crizei economice grave, mamele din Rusia cer în instanţă ca pensiile alimentare să le fie achitate în 'vaci', pentru a putea beneficia atât de lapte, cât şi de carne.

Presa a semnalat astfel de cazuri şi în alte regiuni din Rusia. Bunăoară, unui locuitor din Petrozavodsk, executorii judecătoreşti i-au pus sechestru pe văcuţa Maika, iapa Zorka şi viţeluşul Iaşka în contul unei datorii de 26.000 de ruble. În Extremul Orient rus, unei persoane i-a fost confiscată din cauza datoriilor pisica siameză, pe care aceasta a răscumpărat-o în aceeaşi zi. Oricât de cinic ar putea să pară, autorităţile judecătoreşti din Rusia susţin că sechestrul pe animalul îndrăgit este cea mai bună metodă de a-i determina pe proprietari să-şi achite datoriile, remarcă agenţia de presă citată.

×
Subiecte în articol: magazin