x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Polanski îşi face pedeapsa cu şvaiţer, stridii şi whisky

Polanski îşi face pedeapsa cu şvaiţer, stridii şi whisky

de Sînziana Stancu    |    28 Noi 2009   •   00:00
Polanski îşi face pedeapsa cu şvaiţer, stridii şi whisky
Sursa foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP/MEDIAFAX

După două luni petrecute într-o închisoare din Elveţia, Roman Polanski va avea parte de o detenţie de lux, la domiciliu, în splendida sa "cabană", într-unul dintre cele mai luxoase locuri de vacanţă din Alpi.



Bastionul bogăţiei lui Polanski din staţiunea alpină Gstaad valorează aproximativ 1,5 milioane de euro. De la ferestrele luxoasei sale case de vacanţă are splendida panoramă a crestelor înzăpezite ale Alpilor. Reşedinţa are camere spaţioase şi dispune de tot confortul unor astfel de construcţii ale unei localităţi montane, recunoscute pentru talentul ei de a satisface toate dorinţele unor oameni bogaţi şi faimoşi, scrie Associated Press.  

Chiar dacă nu are voie să facă nici măcar un pas în afara uşii de la intrare, viaţa lui Polanski, obligat să ispăşească o pedeapsă cu privare de libertate pentru că a violat o minoră în urmă cu peste 30 de ani, se va îmbunătăţi mai mult decât a sperat el în cele două luni cât a stat în celula unei închisori din Zürich, unde avea doar un pat, chiuvetă, WC , televizor şi un dulap de haine.

A părăsit acel loc joi, după ce Curtea Supremă elveţiană i-a aprobat definitiv eliberarea contra unei cauţiuni de 4,5 milioane de dolari. I-a pus la mână şi o brăţară electronică, pentru a-i putea urmări toate mişcările în timpul detenţiei la domiciliu.

PARADISUL LUXULUI

Mica localitate elveţiană Gstaad, care are 3.500 de locuitori permanenţi, oferă o gamă largă de restaurante şi hoteluri, iar toţi cei care stau sau vin aici temporar "pot comanda la orice oră din zi şi din noapte mâncare la domiciliu", după cum a ţinut să precizeze Marlene Muller, reprezentanta unei agenţii de turism din staţiune. Faimosul magazin pentru gurmanzi "Pernet Comestibles" dispune de multe delicatese, între care stridii, brânzeturi elveţiene, whisky şi vinuri bune.

"Aici, poţi avea de toate, bani să ai!", a explicat şeful turismului local, Roger Seifritz. Mica localitate şi-a cultivat imaginea de paradis al luxului de când şcolile de schi elveţiene şi-au instalat taberele aici pentru copiii industriaşilor şi aristocraţilor, în urmă cu un secol. Atitudinea relaxată a localnicilor faţă de celebrităţi este tipică în Elveţia şi, în special, în Gstaad, unde "nu se trage cu ochiul şi cu urechea" la alţii, mentalitate ce a atras multe celebrităţi din lumea întreagă, ca Roger Moore şi Richard Burton.

×
Subiecte în articol: magazin