x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Primavara de metal

Primavara de metal

de Alex Revenco    |    03 Mar 2006   •   00:00
Primavara de metal
MUZICA
Lake of Tears, Born From Pain, Sick Of It All si King Diamond, in Romania

In ultimii ani, unii dintre organizatorii de concerte de la noi au riscat si au castigat. Este vorba despre cei care au oferit publicului spectacole cu nume importante din sfera metalelor grele. Si asta, in conditiile in care atat televiziunile, cat si radiourile comerciale (preocupate de corifeii playback) au spus un nu hotarat promovarii concertelor de acest gen, iar sponsorii au lipsit cu desavarsire. In ciuda greutatilor, iubitorii genului s-au delectat cu Sepultura, Megadeth sau Clawfinger, iar organizatorii "s-au scos" (sau nu) din vanzarea de bilete.

CONCERTE PE BANI. Important este ca publicul a inceput sa se obisnuiasca cu ideea ca pentru a-si vedea grupul favorit trebuie sa cumpere bilet. O atitudine fireasca intr-o (viitoare) societate normala, pentru ca, deocamdata, suntem "prizonierii" concertelor gratuite din piete si ai festivalurilor de bere. In aceasta primavara, iubitorii genului sunt rasfatati cu o serie de concerte foarte tari. Dupa ce ieri, Udo Dirkschneider - legendarul solist de la Accept & U.D.O. - i-a incantat pe sibieni, la 11 martie - Lake of Tears (Suedia) va evolua la Bucuresti (Sala Agronomia), alaturi de Celelalte Cuvinte & Voices of Silence. Urmeaza Born From Pain (Olanda) - noua senzatie hardcore - la 3 aprilie, in Club Fire si inca un concert marca Rock Your Mind, la 22 aprilie la Preoteasa, cu SICK OF IT ALL (SUA), una dintre cele mai importante si longevive trupe hardcore din toate timpurile. Iar la 17 mai, la Bucuresti, se pune cireasa pe tortul hard & heavy: concertul KING DIAMOND (Danemarca), cel mai bun vocalist death metal din istorie.

2006 Grammy Nominees
VARIOUS ARTISTS. Dupa ce Sony si BMG au fuzionat, acelasi lucru l-au facut si cei care detin licentele celor doi giganti ai pietei muzicale internationale. Astfel a luat nastere media.nova international, care a lansat o interesanta compilatie, cu 21 dintre cei mai seriosi candidati la Grammy. Green Day, Gorillaz, U 2 si Kelly Clarkson au si castigat, altii nu, oricum sunt crema muzicii mondiale in acest moment: Rolling Stones, Coldplay, Rob Thomas, Franz Ferdinand, Bruce Springsteen etc.


DISCURI PENTRU PLAYER
Da hood
SECRETUL DIN GRADINA. Poate cel mai interesant proiect muzical din ultima vreme, aparut la R.U.L (Roton). Nai’gh’Ba si Stoe Toxxic au renuntat la "Justice", dar au castigat enorm pe plan muzical. Pe langa DJ Sonia, cei doi solisti au cooptat o autentica trupa rock, alcatuita din chitaristul Zulu, basistul Printzu’, tobosarul Kani, plus Cristina - clape si voce. Rezultatul? Un excelent album in care echipa Da Hood canta cu determinare hip-hop & hard rock si chiar electro, alaturi de invitatii lor: Gojira, Kosak, Skit, Dan (Coma), Sorin (E.M.I.L.).


David Gilmour
ON AN ISLAND. Prevazut sa apara in magazine in luna martie (cand Gilmour implineste 60 de ani), albumul este produs de faimosul Phil Manzanera. Este primul proiect solo, dupa 21 de ani, al fostului component al grupului Pink Floyd. Discul are 10 piese, iar David Gilmour (voce, chitara, pian electric, percutie) a fost ajutat la inregistrari de o serie de muzicieni consacrati (David Crosby, Graham Nash, Andy Newmark, Guy Pratt), dar si de fostul coleg, Richard Wright (orga Hammond).


Best International Ballads and love songs
VARIOUS ARTIST. O alta compilatie media.nova international, de data asta o salata romano-internationala. Ingrediente? Maroon 5, Usher & Alicia Keys, Backstreet Boys, Natalie Imbruglia, Natasha Bedingfield - de la ei, Angela Gheorghiu & Stefan Banica Jr, Directia 5, 3 Sud Est - de la noi. Cele 19 piese de pe disc sunt arhicunoscute, deoarece au facut/fac parte din lista celor 40 de melodii, pe care radiourile noastre toate le-au repetat/le repeta la infinit.


×