x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Prinţul William devine membru al Societăţii Regale

Prinţul William devine membru al Societăţii Regale

de Corina Andriuta    |    24 Iun 2010   •   00:00

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, va deveni membru al Societăţii Regale din Londra, care are rol şi de Academie de Ştiinţe din Regatul Unit. Ceremonia, arată lenta.ru, va avea loc în cadrul unui eveniment special dedicat jubilării a 350 de ani de la fondarea societăţii.



Societatea Regală este una din cele mai vechi organizaţii ştiinţifice din lume. A fost fondată în 1660, iar evenimentele comemorative sunt organizate pe tot parcursul anului, informează şi BBC News.

La evenimentul în care Prinţul William va fi primit în rândul memrilor Academiei va fi prezentă Regina Elisabeta a II -a şi Prinţul Philip- Duce de Edinburgh. Tatăl său , prinţul Charles, moştenitorul tronului, este deja membru al societăţii Regale. De acest privilegiu se bucură de asemenea şi prinţesa Anne şi Edward - Ducele de Kent. În prezent Societatea Regală are 1314 de persoane, printre care se regăsesc membri ai familiei regale, membri de onoare, dar şi străini. Anual, Societatea Regală primeşte 44 de noi membri. De-a lungul vremii, printre aceste personalităţi îi regăsim pe Isaac Newton, Charles Darwin şi Christopher Wren.

×
Subiecte în articol: lumea