x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Punctul pe G - Neuronul surmenat

Punctul pe G - Neuronul surmenat

11 Aug 2006   •   00:00

De ce au blondele bataturi in talpa

De ce au blondele bataturi in talpa

A fost odata ca niciodata un neuron nascut prematur si singur pe lume. Mic, orfan si pricajit, isi cauta cu disperare si cu ochii holbati o familie. Brunetele si roscatele nu dadeau o para chioara pe mititelul singuratic. Pana cand o tanara blonda s-a asezat pe bordura sa-si odihneasca piciorusele. Auzi un scancet. In stanga nimic, in dreapta nimic. Cand colo, neuronul se instalase linistit undeva in calcaiele fetiscanei balaie, probabil acolo unde mama-sa n-o scaldase-n Styx. Si iata ca brusc neuronul singuratic si-a gasit tovarasa de drum.

CONFIRMARE. Fata, dupa ce si-a mai linistit tremurul din picioruse, se ridica sa plece. Nu stia ce se-ntampla cu ea de se simtea deodata cu mult mai... sa spunem vigilenta. Nu mai experimentase niciodata stari de genul celei care a-ncercat-o atunci cand a realizat ca poate sa-ncalece zebra de la semafor fara sa ceara permisiunea dresorului! Acasa a avut confirmarea ca s-a petrecut o minune, caci brusc s-a simtit... ingandurata. A dat fuga la dictionar si, cu putin efort, a deslusit ca, evrika, exista notiunea asta: "gand". Ea se simtea din ce in ce mai bine, vazand ca poate traversa singura, ca-si aminteste fara efort frazele standard care trebuie rostite in situatii rutiniere cum ar fi: "Buna dimineata, vecina!" sau ca oglinda retrovizoare e ca sa vezi ce se intampla in spatele masinii in care te afli, si nu ca sa-i cureti strungareata de cojile de la rosia de la micul dejun.

EVOLUTIE. Insa, din pacate, pe cat de repede inflorea blonda, pe-atat de repede se vestejea neuronul. Il omora singuratatea... Nici un alt neuron nu dorea sa se joace cu el, iar de sufletul-pereche nici nu se punea problema, pentru ca tuturor neuronitelor li s-a parut o gluma sa locuiasca la parter, cand toti neuronii de vaza stau la mansarda. Curand, si blonda a-nceput sa resimta niscai jene din momentul in care a-nceput sa abuzeze cumva de functia nou-descoperita, respectiv abilitatea de a gandi. A renuntat repede, pentru ca o dureau foarte tare picioarele... Iar neuronul a murit in cele din urma de surmenajul provocat de bataturile intelectuale ale blondei care-ncercase sa gandeasca fara voia ei. Dupa aceea, toti neuronii orfani au preferat sa moara de foame.

ANUSKA

Posta

"Stimata redactie, in primul rand tin sa va felicit pentru interesul deosebit pe care-l aratati fata de persoanele ca mine, care nu-si pot permite consultatii de specialitate. In al doilea rand ma cheama Nineta C., din Cluj, am circa 30 de ani si sunt tare ingrijorata. Desi casatorita de zece ani, continuu sa am un chef nebun de sex. Adica sotul e ingrijorat ca ii fac probleme la serviciu, pentru ca noaptea il tin treaz. Stiti, noi suntem foarte inventivi in pat! El n-are multa carte, da’ zice de mine cum ca asa refulez. Eu n-am carte nici cat el, asa ca vreau sa va intreb pe dumneavoastra ca sa imi explicati si mie adica cum. Totodata, eu si cu sotul avem sa va adresam o intrebare. Fiind o familie unita si el venind tarziu, il astept ca sa mancam impreuna. Si facem snitele, mancam si ciorba si apoi un desert, ceva acolo, dulce. De obicei fac placinta cu branza - de la mama am invatat o reteta nemaipomenit de gustoasa, o sa v-o trimit saptamana viitoare la rubrica cealalta si va spun pe cuvant de onoare ca merita, doar dragostea trece prin stomac... - asa, ca era sa uit: noi, dupa ce mancam, facem imediat sex. Si doream sa imi spuna dl doctor daca dauneaza sa faci sex cu burta plina, ca sotul asa zice. Dar, domnu’ doctor, eu cred sincer ca inventeaza motive. Va rog sa ma ajutati si va promit ca saptamana viitoare va trimit placinta. Cu stima, Nineta C. (sa nu ma recunoasca barbatu-meu, ca el e mai jenat, asa, ii e rusine, da’ adresa pe care va rog sa-mi raspundeti e "Str. Plopilor 10, bloc 1, ap 3" - acolo locuim noi). "Nu pot deci sa nu ma distrez teribil cand vad ce probleme au unii ca Nineta C. din Cluj. Fictiva, desigur. Dar daca rasfoiti un pic postele redactiei unor ziare de "maaare" calibru s-ar putea sa va-ntepeneasca degetele pe hartie. Ce-ar fi, zau, sa ne-apucam cu totii sa ne-asternem viata sexuala in cele mai atente detalii in fata tuturor? Eu propun asadar poze explicite care sa sustina textul si neaparat o publicatie dedicata. Asa cum exista ziare de anunturi sau de generalitati, de ce n-ar fi si unele pentru oameni care au probleme in pat? Si, neaparat, editie de dimineata, de pranz, de seara si una speciala intre mese!

×