x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Recorduri pe Net

Recorduri pe Net

14 Apr 2005   •   00:00

Google si Hotmail sunt cele mai tari

La cat a evoluat tehnologia moderna, respectiv internetul, nu e de mirare ca si aici s-au atins recorduri speciale. Cartea Recordurilor de la Editura Rao le-a consemnat.

  • de MIRUNA MIHALCEA

  • Pagina de Net a Cartii Recordurilor - in centru stirea despre Adriana Iliescu, cea mai batrana mama
    De la mail citire… aflati ca primul e-mail a fost trimis in 1971, de Ray Tomlinson. A fost un mail experimental, pentru a se stabili daca se poate trimite un mesaj de la un computer la altul. Ray e cel care a propus utilizarea semnului ";@" pentru a separa numele destinatarului de locatie catre care se trimite mesajul. Primul mesaj continea textul "QWERTYUIOP", adica literele de pe primul rand al tastaturii.

    CONEXIUNE DIN PLIN. Potrivit TeleGeography, Londra a avut o largime de banda internationala de Internet de 550 de gigabytes pe secunda de trafic de Internet in 2003, ceea ce il face cel mai conectat oras prin Internet. Pe de alta parte, cei mai multi utilizatori de Internet provin din Asia. Din cei 62.348 de milioane de oameni conectati la Internet in toata lumea, in 2002, SUA detineau majoritatea, respectiv 159 de milioane de utilizatori online.

    PROVIDER. Hotmail de la Microsoft este cel mai mare provider gratuit de Internet. Avea peste 170 de milioane de conturi de e-mail active in februarie 2004 si adauga, zilnic, circa 100.000 de utilizatori noi. E disponibil in 230 de tari si inregistreaza lunar 12 milioane de conectari unice. A fost lansat in 1996, iar numele provine de la limbajul de programare html.

    MOTOR. CAUTARE. Google, caci despre el e vorba, are mereu cel mai mare indice reactualizat de pagini web, dintre toate motoarele de cautare din lume. Dirijeaza in fiecare zi 200 de milioane de cautari, 2.000 pe secunda in orele de varf si are un indice de 3 trilioane de cuvinte.

    DOMENII. Domeniul Internet cu numele "business.com" a fost vandut intreprinzatorului american Mark Ostrofsky pe 1 decembrie 1999, cu suma de 7,5 milioane de dolari, numele domeniului ajungand astfel cel mai scump de pe Internet.

    INTERNET CAFE Cel mai mare Internet Caf... este Cybercafe-ul easyEverything din Times Square, New York. A fost deschis pe 28 noiembrie 2000, cu 760 de terminale pentru computere. Acum nu mai are decat 648 de terminale. Ce fac oamenii cand intra pe Net? Pai, de exemplu, cauta flori si animale. Cele mai cautate dintre acestea, prin intermediul Net-ului, sunt trandafirul si pisica domestica.

    MUSAFIRI NEPOFTITI. Cel mai vechi e-mail nesolicitat, cunoscut si sub numele de spam electronic, a fost trimis pe 3 mai 1978, la ora 12:33 pm EDT, de catre Gary Thuerk, angajat la Digital Equipment Corporation. El a trimis spam-ul la 397 de adrese de e-mail prin Advanced Research Projects Agency Network a Departamentului Apararii SUA, agentie considerata drept stramosul Internetului.

    BANC. Cine vrea sa afle care e cel mai votat banc pe Internet sa intre pe www.guinessworldrecords.com/joke. Acolo va gasi arhiva de bancuri si glume care fac parte dintr-un experiment umoristic condus de psihologul Richard Wiesman. Experimentul a durat aproape un an, si persoane din intreaga lume au trimis peste 40.000 de glume, adunandu-se doua milioane de votinguri pentru cel mai comic banc.
    ×
    Subiecte în articol: milioane internet