x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Respinşi de oameni din cauza bolilor de care suferă!

Respinşi de oameni din cauza bolilor de care suferă!

04 Dec 2009   •   00:00
Respinşi de oameni din cauza bolilor de care suferă!

Au devenit celebri pe plan mondial. Nu pentru că ar fi inventat ceva sau că s-ar fi evidenţiat prin vreo faptă care să atragă atenţia. Sunt atât de cunoscuţi doar datorită problemelor pe care le au şi care s-au transformat în mari enigme ale medicinii. Singura latură pozitivă este aceea că aceste simptome şi boli apar extrem de rar, un caz fiind întâlnit la căteva milioane de oameni!



Robina Hutchings, din Anglia, suferă de Trichotillomania - dorinţa de incontrolabilă de a-şi smulge părul. În aprilie, într-un interviu acordat pentru Daily Mail, arăta că această dorinţă incontrolabilă i-a apărut la vârsta de  11 ani şi că acum, după 27 de ani, tot nu poate depăşi această problemă.


Shiloh Pepin s-a născut cu picioarele lipite, ea suferind de  "sindromul Mermaid". Iniţial, medicii nu i-au dat mai mult de câteva zile de viaţă. Cu toate acestea a ajuns până la vârsta de 10 ani, Shilo decedând pe pe 23 octombrie 2008. Aceasta este o imagine a fetiţei, realizată în 2007 în reşedinţa din Kennebankropte, Maine.


Milagros Cerrón a supravieţuit sindromului sirenei. Ea s-a născut în aprilie 2004 cu picioarele lipite. În iunie 2005, medicii au efectuat o operaţie care a fost un real succes, ei reuşind să-i repare acest defect cu care s-a născut.


Michaela Dutton din Birmingham, Anglia, are 21 de ani şi este alergică la apa. Problema i-a apărut după naşterea unui fiu, în 2005. Din această cauză nu poate consuma cafea şi ceai, dar trebuie să se şi ferească de contactul cu fiul ei pentru că lacrimile, saliva sau transpiraţia îi pot provoca alergii şi dureri extreme. Alergia la apă este întâlnită o dată la 230 milioane de oameni.


În urmă cu 2 ani Ruben Granger-Mido a fost diagnosticat cu o boală rară, pe care medicii o caracterizează prin faptul că produce o mahmureala constantă. Acesta îi încetineşte creşterea, îl slăbeşte şi măreşte ritmul cardiac. Medicina convenţională nu a putut ajutata în tratarea acestui pacient. Apoi, un nutriţionist a descoperit că Ruben nu a beneficiat de o alimentaţie cu aminoacizi şi vitamine. După ce părinţii i-au schimbat dieta, băieţelul, ajuns acum la vârsta de 8 ani, pare să îşi revină.


Jean Driscoll are 72 de ani şi suferă de o boală ciudată: nu se poate abţine din râgâit! Problemele au început în urmă cu doi ani şi, până în prezent, niciun medic nu a fost capabil să stabilească un diagnostic rezonabil. "Nu mai ies nicăieri pentru că nu vreau să mă simt inconfortabil" - admite Jean, care recunoaşte că  " de fiecare dată oamenii râd şi se holbeze la mine".


Un pescar indonezian are pielea de pe mâini şi picioare precum scoarţa unui copac. Starea sa medicală s-a deteriorat şi mai mult în ciuda unei intervenţii chirurgicale realizată în august. După o scurtă perioadă de acalmie, Dada a ajuns să arate chiar ca un om-copac!


La vârsta de 5 ani Lily Sutcliffe a fost diagnosticată cu o boală ereditară rară - cystinosis. Pentru ca să nu devină prizonieră într-un corp care se transformă rapid într-o fosilă, Lily este obligată să consume zilnic un cocktail de medicamente. Doar două mii de oameni din întreaga lume suferă de această groaznică boală.


Trudi Sharp nu a consumat alimente solide timp de trei ani din cauza problemelor medicale pe care le are la stomac. Ajunsă la vârsta de 43 de ani, Trudi se hrăneşte doar cu cantitatea echivalentă a trei căni de ceai zilnic, lichid pe care îl ingurgitează cu ajutorul unui pai. În 2006 femeia a suferit o operaţie din cauza unor probleme de digestie pe care le avea din tinereţe, în urma căreia i-a fost scos intestinul gros. În prezent aşteaptă să fie supusă unui transplat de organe pentru a avea o viaţă normală.


Mexicanul Larry Ramos Gomez este "omul-vârcolac". Gomez suferă de o boală congenitală rară,  hipertricoză generalizată - pilozitate excesivă. În primăvara acestui an, în SUA, înfăţişarea pe care o are l-a transformat în subiectul unui reality show.


Addison şi Cassidy Hampel, două gemene în vârstă de 5 ani,  suferă de o boală rară şi fatală, care, treptat, le privează de capacitatea de a merge, de a mănânca şi vorbi. Niemann-Pick,Tip C, este o boală care afectează circa 500 de copii din lume. Chiar dacă speranţele de vindecare aproape că nu există, în luna aprilie mama gemenelor a acceptat un tratament experimental pentru fetiţe.


Suraie Brown suferă de o boală neobişnuită, care o împiedică să crească. Deşi are doi anişori ea ni se înfăţişează ca un nou născut, cântărind doar 3.17 kg şi având o înălţime de doar 48 cm.  "Acest pacient reprezintă un paradox real", - a comentat situaţia fetiţei unul dintre medicii care o supraveghează.


Lakshmi este o fetiţă din India care şi-a primit numele după o zeiţă indiană care avea patru braţe. Fata s-a născut cu opt membre. Dezvoltarea improprie a scheletului a fost rezultatul unei fuziuni cu un geamăn parazitar în uter. În noiembrie 2007, la vârsta de doi ani, Lakshmi a suferit o operaţiune pentru a i se elimina membrele suplimentare. Acum, ea poate să se joace ca toţi copiii normali, dar încă mai are nevoie de intervenţii chirurgicale cosmetice.


Elizabeth suferă de o boală ciudată, a  "mediului înconjurător", i se face rău din cauza obictelor cu care intră în contact cotidian. Ajunsese să  petreacă 10 ore pe zi într-o încăpere eliberată de obiecte. În octombrie, însă, instanţa a hotărât demolarea casei sale, deoarece a fost construită fără autorizaţie!

×
Subiecte în articol: magazin