x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Robot, doică pentru copii

Robot, doică pentru copii

de Corina Andriuta    |    17 Ian 2008   •   00:00
Robot, doică pentru copii

12:59 • Vladimir Metluşco, un absolvent al Universităţii de Energetică din Ivanov, Rusia, a devenit celebru peste noapte. După doi ani de muncă, Metluşco a scos pe piaţă un robot care are abilitatea de a fi doică pentru copii, informează rian.ru.

Vladimir Metluşco, un absolvent al Universităţii de Energetică din Ivanov, Rusia, a devenit celebru peste noapte. După doi ani de muncă, Metluşco a scos pe piaţă un robot care are abilitatea de a fi doică pentru copii, informează rian.ru.

MINUNEA. Robotul, în afară de faptul că are grijă de bebeluşi, are un program care îi permite să facă şi curăţenie prin gospodăria proprietarului. “Pentru creearea robotului a fost nevoie de doi ani. Robotul poate să pronunţe cuvinte, să se deplaseze, să legene căruciorul pentru copii, să mute obiecte, să calce şi să traducă video-imagini. Pe lângă asta eu îl conduc cu ajutorul unui laptop obişnuit”, a spus Vladimir Metluşco, inventatorul robotului. Acest robot a fost creeat în bucătăria unei garsoniere. “La început a fost planificat pentru deminarea obiectelor, însă când a apărut familia funcţiile construcţiei s-au schimbat. Pentru copilul nostru, care are acum 10 luni, el a devenit bonă şi jucărie. Piesele din care este facut robotul pot fi găsite în orice magazin de electronice”. Metluşco a spus că în viitorul apropiat îl va înzestra cu piese suplimentare şi acesta va putea îndeplini mai multe funcţii în gospodărie.

 

×
Subiecte în articol: magazin