x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia/ Avion prăbuşit în timpul unui exerciţiu militar

Rusia/ Avion prăbuşit în timpul unui exerciţiu militar

de Corina Andriuta    |    21 Mar 2008   •   00:00
Rusia/ Avion prăbuşit în timpul unui exerciţiu militar
Un avion de vânătoare de tipul SU-25 Frogfoot s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu militar, informează rian.ru. Accidentul a fost provocat de explozia unei rachete lansată în timpul respectivului exerciţiu.

ACCIDENT. Un avion militar de tip SU-25 Frogfoot a explodat joi în regiunea Promorie, la circa 143 de kilometri de portul Vladivostok. Pilotul şi-a pierdut viaţa în urma incidentului. "Potrivit investigaţiei preliminare, prăbuşirea avionului de luptă SU-25 în incinta poligonului Novoselkoye a fost provocată de explozia unei rachete de tip S-8 în cursul lansării sale", arată rian.ru. Autorităţile militare ruse au lansat o anchetă privind cauza incidentului iar o comisie specială urmează să deruleze cercetări la locul impactului timp de cel puţin nouă zile. Comisia de investigaţie a reuşit să descopere curia neagră a avionului pe care o decodează în prezent, subliniind că ar putea dura o lună până la redactarea raportului final privind rezultatele investigaţiei.

ARMĂ SIGURĂ. Forţele Aeriene ruse au suspendat toate zborurile avioanelor de tip SU-25 în urma incidentului şi până la încheierea anchetei, a declarat joi un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene. Avionul de tip SU-25, cu un singur loc şi două motoare, este produs de Suhoi Design Bureau cu scopul de a sprijini trupele de la sol. Avioanele de acest tip s-ar fi confruntat şi în trecut cu o serie de probleme de natură operaţională din cauza unor deficienţe de sistem atribuite salvelor de arme automate cu care este dotat. Dezvoltată în anii '70, tehnologia S-8 este o rachetă de 80 de milimetri utilizată de avioanele de vânătoare şi elicopterele de asalt. Sistemul a intrat în dotarea armatei în 1984 şi este în prezent produs sub diferite subtipuri, cu diferite focoase. Incidentul produs joi este primul în ultimii doi ani în care este implicat un avion de tip SU-25. În iunie 2006, un model similar s-a prăbuşit în sud-vestul Rusiei în apropierea graniţei cu Ucraina, pilotul murind, de asemenea, în accident. Avionul de tip SU-15 se află în dotarea armatei ruse de peste 25 de ani. În 1999, Forţele Aeriene ruse au decis să modernizeze o parte din flota sa de SU-25.

×
Subiecte în articol: magazin su-25