x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun RUSIA / Conflictul armat mocneşte în Georgia

RUSIA / Conflictul armat mocneşte în Georgia

de Ovidiu Ciutescu    |    19 Iun 2008   •   00:00
RUSIA / Conflictul armat mocneşte în Georgia

12:32 • Moscova ameninţă Georgia cu intervenţia armată în urma ultimilor evenimente produse la graniţa cu Abhazia. Relaţiile dintre Moscova şi Tbilisi s-au deteriorat drastic în ultimele luni, după ce Rusia şi-a intensificat susţinerea economică pentru Abhazia, regiune separatistă georgiană şi a trimis trupe suplimentare în regiune.

Moscova ameninţă Georgia cu intervenţia armată în urma ultimilor evenimente produse la graniţa cu Abhazia. Relaţiile dintre Moscova şi Tbilisi s-au deteriorat drastic în ultimele luni, după ce Rusia şi-a intensificat susţinerea economică pentru Abhazia, regiune separatistă georgiană şi a trimis trupe suplimentare în regiune.

PE PICIOR DE RĂZBOI. Armata rusă a spus miercuri că nu poate garanta că trupele sale de menţinere a păcii nu vor apela la forţă, dacă sunt "atacate" din nou în Georgia. Aleksandr Burutin, prim-adjunct al Statului Major, a spus că membrii forţelor ruse de menţinere a păcii "au dat dovadă de o reţinere considerabilă" atunci cînd au fost arestaţi la începutul săptămînii."Nu putem garanta că oamenii noştri vor acţiona în viitor cu tot atîta răbdare. Răbdarea lor are limite. Consecinţele vor fi grave, s-ar pueta ajunge la vărsare de sînge, iar responsabilitatea ar fi numai a părţii georgiene", a subliniat el. Poliţia georgiană a arestat zilele trecute patru membri ai forţelor ruse de menţinere a păcii marţi, lîngă graniţa cu Abhazia, Tbilisi spunînd că aceştia transportau arme fără autorizaţie, acuzaţie respinsă de Moscova. "Poliţia georgiană a arestat patru membri ai forţelor ruse de menţinere a păcii, care transportau 20 de rachete antitanc cu sistem de ghidare. Nu fuseserăm informaţi despre aceste arme şi nu li se dăduse autorizaţia de a aduce arme în teritoriul nostru", a spus Şota Utiaşvili, oficial din Ministerul de Interne. Militarii au fost arestaţi în districtul Zugdidi de lîngă frontiera cu Abhazia. O televiziune rusă a prezentat imagini în care soldaţii erau băgaţi în maşini ale poliţiei georgiene. Cu toate că militarii ruşi pot tranzita teritoriul georgian, ei trebuie să declare armele pe care intenţionează să le transporte.

×
Subiecte în articol: magazin