x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia declanşează un război naval împotriva piraţilor somalezi

Rusia declanşează un război naval împotriva piraţilor somalezi

de Ovidiu Ciutescu    |    28 Oct 2008   •   00:00
Rusia declanşează un război naval împotriva piraţilor somalezi

Nava de escortă rusă Neustraşimîi (Neînfricata) a început operaţiunile de luptă împotriva piraţilor în largul coastelor somaleze, informează rian.ru, citat de Agerpres.  Operaţiunile au fost  autorizate luni de guvernul de la Mogadiscio, a anunţat purtătorul de cuvânt al marinei ruse, căpitanul Igor Dîgalo.



“Neustraşimîi a început misiunile sale destinate asigurării securităţii transportului maritim”, a indicat căpitanul rus. El a adăugat că fregata rusă va coopera cu navele de război trimise în regiune de SUA, Franţa şi de alte ţări în vederea salvării cargoului ucrainean Faina, capturat la 25 septembrie de piraţi somalezi. Igor Dîgalo a precizat că, având în vedere situaţia din regiune, ameninţată de atacurile tot mai frecvente ale piraţilor, marina rusă a decis anularea misiunilor navei Neustraşmîi prevăzute în mai multe porturi mediteraneene. Neustraşimîi a părăsit baza navală Baltiisk (Kaliningrad) la 24 septembrie, pentru mai multe misiuni, după cum a anunţat atunci marina rusă, fără a oferi alte detalii. Nava este dotată cu sisteme de armament antisubmarin şi antiaerian, cu instalaţie de artilerie universală cu calibrul de 100 milimetri, torpile şi sisteme de apărare cu rachete antisubmarin, precum şi cu un elicopter Kamov-27.

Capturată la 25 septembrie, nava Faina transporta o încărcătură cu arme, între care 33 de tancuri tip T-72 de fabricaţie sovietică şi se îndrepta către portul kenyan Mombassa când a fost atacată de piraţi somalezi.

×
Subiecte în articol: lumea