x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia / Gazoductul rămâne un vis pentru sârbi

Rusia / Gazoductul rămâne un vis pentru sârbi

de Corina Andriuta    |    04 Apr 2008   •   00:00
Rusia / Gazoductul rămâne un vis pentru sârbi

10:54 • Guvernul sârb nu a reuşit să ratifice acordul din ianuarie cu Rusia privind construirea unui gazoduct care să traverseze Serbia, potrivit agenţiei Tanug, informează rian.ru.

Guvernul sârb nu a reuşit să ratifice acordul din ianuarie cu Rusia privind construirea unui gazoduct care să traverseze Serbia, potrivit agenţiei Tanug, informează rian.ru.

CONTRE. Miniştri pro-occidentali din guvernul sârb au blocat decizia naţionaliştilor de a lansa procesul de ratificare a unui acord în domeniul energetic cu Rusia, afirmând că parlamentul şi guvernul nu deţin autoritatea de a adopta acorduri de interes strategic. Doar şase din 22 de miniştri au votat pentru, ceilalţi refuzând să discute despre acest acord până la alegerile din 11 mai, în urma cărora se va forma un nou guvern. În martie, preşedintele pro-occidental Boris Tadic a dizolvat parlamentul organizând noi alegeri, după ce prim-ministrul naţionalist Vojislav Kostunica a refuzat să guverneze alături de Partidul Democrat al lui Tadic în urma unor neînţelegeri privind integrarea în Uniunea Europeană. Rusia şi Serbia au semnat un acord pe 25 ianuarie, ca parte a proiectului South Stream, pentru construirea unui gazoduct care să transporte gaze naturale ruseşti prin Serbia în Balcani şi în alte state din Europa. Gazoductul va pompa 30 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an din Asia Centrală către Europa. Serbia şi Ungaria s-au alăturat anul acesta proiectului South Stream, din care fac parte Italia şi Bulgaria. Grecia şi-a anunţat planurile de a se alătura proiectului South Stream vara aceasta.

×
Subiecte în articol: magazin