x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun RUSIA / Primul domeniu de internet în chirilică

RUSIA / Primul domeniu de internet în chirilică

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Iun 2008   •   00:00

12:46 • Rusia îşi va crea primul domeniu de internet în chirilică în 2009 pentru a promova şi întări rolul limbii ruse în lume, a anunţat duminică un responsabil al ministerului rus al comunicaţiilor, Vladimir Vassiliev, citat de agenţia Interfax.

Rusia îşi va crea primul domeniu de internet în chirilică în 2009 pentru a promova şi întări rolul limbii ruse în lume, a anunţat duminică un responsabil al ministerului rus al comunicaţiilor, Vladimir Vassiliev, citat de agenţia Interfax.

 

INEDIT. Vom putea compune adrese de internet în chirilică în cel de-al doilea trimestru al anului 2009 cel tîrziu, a spus Vassiliev, explicînd că o decizie în acest sens a fost luată de ICANN, autoritatea internaţională de reglementare a internetului. Rusia care dispune în prezent de două domenii naţionale de nivel superior (TLD, Top-Level Domain) în alfabetul latin, .RU şi .SU, îşi va putea crea un al treilea domeniu de nivel superior în chirilică, a explicat responsabilul. Potrivit lui Vasilievm posibilitatea de a naviga pe internet folosind doar limba rusă va contribui la creşterea numărului de internauţi în Rusia, pentru că în prezent există unii ruşi care au probleme în utilizarea alfabetului latin. La începutul lunii iunie, preşedintele rus Medvedev, un pasionat al internetului, a precizat că este foarte important pentru Rusia să aibă domenii de internet în chirilică, în special pentru a întări rolul limbii ruse în lume. Rusia avea la finalul lui 2007 peste 35 milioane de internauţi, adică 24% din populaţia de 142 milioane locuitori, potrivit ministerului comunicaţiilor. Potrivit aprecierilor ministrului, Rusia va număra 46 milioane de internauţi la finele lui 2008, adică în jur de 32% din populaţia statului.

 

×
Subiecte în articol: magazin Rusia