x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sfat medical pentru Hugo Chavez: Trebuie să taci trei zile!

Sfat medical pentru Hugo Chavez: Trebuie să taci trei zile!

03 Mar 2009   •   00:00
Sfat medical pentru Hugo Chavez: Trebuie să taci trei zile!

Campania electorală a lăsat urme pentru Hugo Chavez. Sfatul primit de liderul venezuelean de la medicul personal a sunat ca o lovitură de pumn: "Trebuie să taci trei zile!" "I-am spus: ascultă prietene, fă ce poţi să faci, dar cum crezi că am să reuşesc eu să ţin acest tratament? Trei zile fără să vorbesc? Am încercat, dar n-am rezistat nici măcar una singură", a precizat Hugo Chavez.



Puţini sunt cei care-i pot spune preşedintelui venezuelan Hugo Chavez să tacă. Unul dintre aceştia este medicul personal al liderului de la Caracas, care l-a sfătuit să nu mai vorbească timp de cel puţin trei zile, pentru a facilita tratarea unei dureri acute în gât. "Sunt puţin afectat din cauza folosirii intense, permanente şi continue a acestui tun pe care îl am sub nas, iar medicul mi-a spus să nu mai vorbesc", a declarat Chavez, în cadrul emisiunii televizate pe care o prezintă săptămânal.


Carismaticul politician glumeşte frecvent pe seama stilului său locvace şi, uneori, încearcă să-şi scurteze discursurile. Fireşte, fără prea mult succes, notează Agerpres. Ultimele luni, în care au avut loc două curse electorale, şi-au spus însă cuvântul, gâtul preşedintelui devenind inflamat în urma orelor de discursuri, în cadrul cărora obişnuieşte chiar să cânte sau să ridice vocea. În cadrul emisiunii sale, Chavez vorbeşte cel puţin cinci ore. În ianuarie, el a vorbit timp de şapte ore fără întrerupere, într-un discurs ţinut în faţa Congresului. Singurul care a mai avut curajul să-i spună să tacă a fost regele Spaniei, Juan Carlos, în celebrul incident diplomatic, la un summit organizat în 2007

×
Subiecte în articol: lumea