Firmele poloneze, producătoare de mezeluri, nu respectă tehnologia de producere, iar organizaţiile comerciale nu respectă drepturile consumatorilor. Datele, şocante pentru consumatorii polonezi, sunt relevate de un raport al ispectorilor de comerţ din această ţară în urma controalelor efectuate la produsele din carne din magazine înainte şi după sărbătorile de iarnă, informează gzt.ru.
Firmele poloneze, producătoare de mezeluri, nu respectă tehnologia de producere, iar organizaţiile comerciale nu respectă drepturile consumatorilor. Datele, şocante pentru consumatorii polonezi, sunt relevate de un raport al ispectorilor de comerţ din această ţară în urma controalelor efectuate la produsele din carne din magazine înainte şi după sărbătorile de iarnă, informează gzt.ru.PROBLEME. La finele acţiunii realizate de inspectorii de comerţ s-a tras concluzia că standardele calităţii nu corespundeau: 12% dintre mezelurile afumate şi 14% dintre conserve neîndeplinind normativele europene în vigoare. Pe lângă asta, 5% din produse din carne care se aflau în vitrinele magazinelor aveau termenul de valabilitate expirat. De asemenea, s-a tras concluzia că de multe ori cumpărătorilor nu li se oferă date despre componenţa produselor din carne sau li se dă o informaţie greşită. Cercetările efectuate în laborator au arătat că în carnea de porc tocată foarte des este carne de pui, iar şunca de vită conţine fragmente de piele de porc cu păr! 13% din magazinele de mezeluri aveau cântare defecte, carnea toată ziua se află în vitrine la temperatura camerei, iar în fiecare al patrulea caz preţul la produsele din carne nu corespunde cu cel care este în foaia de însoţirea mărfurilor. Inspectorii sunt, totuşi, optimişti deoarece acum un an situaţia în domeniul de producere şi vânzare a produselor din carne era şi mai dezastruoasă în Polonia.