x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Studiu / Fotbalul, pericol pentru sănătate

Studiu / Fotbalul, pericol pentru sănătate

de Corina Andriuta    |    04 Feb 2008   •   00:00
Studiu / Fotbalul, pericol pentru sănătate

11:32 • Cercetătorii de la Universitatea din Munchen au studiat rapoartele serviciului de ambulanţă, din timpul campionatului de fotbal din 2006 . Timp de şapte zile, în care a jucat naţionala Germaniei, cardiologii au fost solicitaţi de trei ori mai des decât în mod normal. De asemenea au fost înregistrate 11 mii atacuri de cord, susţine dni.ru.

Cercetătorii de la Universitatea din Munchen au studiat rapoartele serviciului de ambulanţă, din timpul campionatului de fotbal din 2006 . Timp de şapte zile, în care a jucat naţionala Germaniei, cardiologii au fost solicitaţi de trei ori mai des decât în mod normal. De asemenea au fost înregistrate 11 mii atacuri de cord, susţine dni.ru.

REALITĂŢI. În mod normal, în Germania, la 100 mii de locuitori revine un atac de cord. Ei bine, în timpul campionatului de fotbal ele sunt de trei ori mai multe. Din calculele făcute de medici, riscul unui stop cardiac în timpul meciului de fotbal la bărbaţi este de două ori mai mare decât la femei. Bărbaţii, care au probleme cardiovasculare, sunt predispuşi la un infarct în timpul meciului de patru ori mai mult decât ceilalţi bărbaţi care sunt sănătoşi. Medicii recomandă ca înainte de meciuri oamenii să meargă la cardiolog pentru o consultaţie, iar în timpul meciurilor să bea mai puţin alcool şi să mănânce mai puţin.

×
Subiecte în articol: magazin