x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SUA / Un american a fost atacat şi mîncat de o pumă

SUA / Un american a fost atacat şi mîncat de o pumă

de Ovidiu Ciutescu    |    25 Iun 2008   •   00:00
SUA / Un american a fost atacat şi mîncat de o pumă

13:00 • O pumă a atacat un bărbat din New Mexico, care locuia într-o rulotă, într-o zonă împădurită, l-a ucis şi l-a mâncat parţial.

 

O pumă a atacat un bărbat din New Mexico, care locuia într-o rulotă, într-o zonă împădurită, l-a ucis şi l-a mâncat parţial.


ATAC FATAL. Corpul lui Robert Nawojski, de 55 de ani, a fost găsit într-o zonă împădurită, în apropiere de rulota sa din Pinos Altos, New Mexico, săptămîna trecută, au declarat reprezentanţi ai Department of Game and Fish din New Mexico. Anchetatorii au ajuns la concluzia că Nawojski a fost atacat şi ucis de o pumă în apropiere de rulota în care locuia singur. Purtătorul de cuvânt al departamentului, Dan Williams, a spus că puma l-a tîrît pe bărbat pe o distanţă scurtă, într-o pădure, unde a mîncat o parte din corp şi a îngropat rămăşiţele. Nawojski a fost dat dispărut de fratele său săptămîna trecută. Echipa care l-a căutat pe bărbat a găsit o pumă care dădea tîrcoale casei sale şi a anunţat autorităţile, care au împuşcat animalul. Puma rănită a reuşit să fugă, iar ofiţerii au găsit uşa de la rulota victimei deschisă, apa curgînd şi proteza dentară a lui Nawojski pe masă. Pumele sunt răspîndite în SUA, însă rar atacă oamenii. Felinele au pînă la 2,75 metri lungime şi cântăresc pînă la 120 de kilograme. De la sfârşitul secolului al XIX-lea, s-au înregistrat în jur de 100 de atacuri asupra oamenilor în America de Nord, aproximativ 20 dintre acestea fiind fatale.

×
Subiecte în articol: magazin