x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Telecomanda

Telecomanda

26 Mai 2005   •   00:00

  • 20 mai 2005
  • C(RAMPE) - Gica

    PLACEBO

    Click pentru a mari imaginea
    Stimati oligofreni, domnilor, domnisoarelor, doamnelor, dragi tovarasi, oameni buni cu suflet bun, oameni rai cu suflet rau, oameni buni cu suflet rau si oameni rai cu suflet bun, onorati membri ai audientei, stimati telespectatori, stimati clienti, stimati consumatori, domnule presedinte al comisiei, fa! As dori sa mentionez ca, desi trupa O-zone s-a terminat, eu continuu sa-i fac galerie, doar in virtutea faptului ca odata, mai demult, erau doi nemti in spatele meu la coada la muzica, extrem de incantati c-au gasit, in sfarsit, CASETA!

    In primul rand, m-am mirat ca astia mai cumpara casete, pe urma mi-am zis ca am de-a face cu niste miliardari excentrici care, cine stie, fac colectii de magnetofoane Tesla, pe urma mi-am zis "pe cuvantul meu daca stiu ce sa mai cred", pe urma m-am uitat asa, mai bine la ei si m-am gandit ca n-au fete de perversi (ba chiar tipa era extrem de incantata, fiindca i-am surprins o licarire-n ochi), pe urma m-am gandit "in ce lume traim", pe urma m-am gandit "ce prosti sunt unii", pe urma m-am gandit "bine ca sunt io destept", pe urma l-am ascultat pe el cum fredona in surdina "la-la-la-lei", pe urma mi-am cumparat eu muzica mea buna (pentru ca eu sunt indeajuns de tampit incat sa dau bani pe muzica in loc sa mi-o descarc de pe net) si pe urma am continuat sa exist ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Si am existat si am existat si mai exist si azi daca n-oi fi murit. Am existat indeajuns de mult, incat sa asist neputincios la dureroasa, nu-i asa, ruptura a trupei. Credeam ca n-o sa ma mai adun de pe jos de durere. Zaceam si sufeream. Sufeream si zaceam. Nu mai eram bun de nimic. Nimic nu-mi placea. Complet debusolat, imi imaginam ca singura mea sansa de supravietuire ar fi ca un miracol sa faca sa se nasca iar trupa O-zone. Viata are insa multe surprize-surprize-surprize-surprize. Una dintre ele fiind concluzia, constatarea sau, cum, Doamne iarta-ma, sa-i zic, ca ranile sufletului se vindeca de cele mai multe ori cu simulacre al caror singur rol pe lumea asta este chiar efectul placebo.

    Asa l-am descoperit pe Arsenium. Arsenium este unul dintre cei trei ozoni. Arsenium este numele lui de scena. Ma-ntreb care-ar fi fost numele lui de scena daca l-ar fi chemat Gelu.

    N-as fi scris despre el daca nu m-ar fi capiat astia de la em-ti-vi si de la atomic cu el. Arsenium in sus, Arsenium in jos, Arsenium peste tot. Vorbim despre o piesa supermisto, bineinteles, in stilul celor pe care deja le cunoastem, cu mult "la-la" si maini plasate in dreptul corasonului atunci cand se pronunta cuvantul "lav". Am remarcat, de asemenea, cu multumire-n cuget si simtiri, laitmotivul "kalinka maia" pe acorduri disco, jucat (sau dejucat?) intr-un fel sinistru-laudabil de o echipa de specialisti in arta dansului. Intr-un cuvant, ma bucur mult.

    CASUTA POSTALA
    Florian Iorga, Tarnaveni. Sincer, nici noi nu stim de ce un film remarcabil ca "Dogville" a fost programat doua nopti la rand la ore imposibile. Fapt e ca n-ar fi prima data cand in prime-time sunt difuzate filme si emisiuni de un gust indoielnic si bijuteriile cinematografice sunt surghiunite mult dupa miezul noptii. Va sugeram sa scrieti pe adresa televiziunilor care v-au enervat atat de rau.

    Dida Vargolici, Panciu. Da, Andreea Marin arata tot atat de bine in realitate, ca si pe micul ecran. Poate chiar mai bine, pentru ca delicatetea si caldura le simti mai aproape. Cat despre faptul ca ai vrea si tu sa fii prezenta in platoul "Surprizelor", ar trebui sa te grabesti, pentru ca emisiunea ia o pauza pana-n toamna peste cateva saptamani.

    Bogdan Si-atat, Slatina (dupa stampila postei). Bogdanel dragule, n-avem idee de ce esti atat de pornit pe toate posturile tv pentru ca au mediatizat prea putin stirea cu boala care i s-a descoperit "celei mai tari femei din lume, Kylie Minogue". Intre ghilimele sunt calificativele tale, subliniem. "Sa fie facute documentare, sa fie data pe post in fiecare zi". De obicei, ceea ce vrei tu se face post-mortem, iar pe Kylie n-o pandeste doamna cu coasa in nici un caz. Tocmai a facut o operatie care a fost un succes. "Sa fie facute donatii pentru salvarea vietii ei". Sincer, credem ca australianca are bani destui sa se trateze. Si-atat.

    Georgiana Baltag, Bucium, Iasi. Caravana cu actorii telenovelei "Numai iubirea" tocmai a fost in Iasi, la Iulius Mall. Banuim ca nu vor reveni prea curand, o data pentru ca iau o binemeritata vacanta, apoi fiindca serialul e pe ultima suta de metri la filmari, adica e de lucru. Din cate stim noi, Oana Zavoranu nu s-a maritat cu Pepe. Inca.

    In continuare ne puteti adresa intrebari la: Piata Presei Libere nr. 1, corp D, etaj 8, Jurnalul National, cod 013701, Sector 1, Bucuresti sau pe adresa de e-mail suplimenttv@jurnalul.ro

    RautaCIZME - Seba
  • Si s-a dus si Eurovisionul. Spectacolul la care ne uitam de pe vremea Impuscatului si de care, se pare ca nu ne-am putut "rupe". Mai putine comentarii ca anul trecut, spirite mai putin incinse - dar nu de tot. Ce ar fi facut Loredana in locul Luminitei Anghel? Iata o intrebare la care poti raspunde daca, evident, stii raspunsul si la dilema "Ce se intampla daca il impuscau pe maiorul Sontu inainte sa puna steagul?". Probabil nimic.

  • Insa in perioada asta intrebarea cea mai desteapta au pus-o "muzicologii": ce ne facem fratilor daca, prin absurd, castigam? Cum vom putea organiza festivitatea, ca suntem saraci si rupti in cur - vai de noi...Ca n-avem sala, stam prost cu decorurile, iar sunetul, stie toata lumea, daca playback nu e, nimic nu e. Noroc ca am luat numai locul trei, ca altfel faceam ce a facut Romania cand a jucat cu Danemarca pe nisipul de pe Lia Manoliu...

  • Va uitati la reclame. Am doua tari pentru voi. Nu, nu alea cu "Ala negru de respira greu" - geniala - ci doua de o prostie cu adevarat suprarealista. Intr-una doua tipe merg in lift. In timp ce una, care nu consumase, se pare, sare iodata, mesteca niste frunze cu placiditatea unei camile impasibila la conflictul israeliano - palestinian, cealalta scoate din poseta pastilutele de guma. Le are fata...

  • La fel de desteapta e o alta reclama la guma. Aia cand incepe meciul si stadionul e gol pentru ca suporterii stau la coada sa se spele pe dinti in loc sa consume guma de mestecat X. Un tip trece triumfator pe langa persoanele ce stau la coada cu periutele de dinti in mana si chelfaie triumfator. Asta inseamna sa fii mai destept, nu sa stai la coada cu turma. Aproape ca sunt nostalgic dupa "V-am prins, vrajitoarelor!".
  • Fapte care au schimbat in bine viata celor mici
    Gala / Miercuri 20:15 / TVR 1

    La gala "Inimi de romani" vor veni oameni care ne fac sa fim mandri ca suntem romani. Este vorba despre acele persoane care au salvat alte vieti, care au oferit altcuiva o soarta mai buna, sau oameni care s-au sacrificat pentru altii. Si pentru ca spectacolul va avea loc la data la 1 iunie, accentul se va pune pe fapte care au schimbat in bine viata celor mici. Gazdele evenimentului vor fi Raluca Moianu si Mihai Constantin. La spectacol vor lua parte numeroase personalitati, multe dintre ele implicate in actiuni demne de admirat. Dintre cei care vor inmana premiile fac parte Marie-Rose Mociornita, Vladimir Gaitan, Sorin Oprescu, Leonard Doroftei, Gica Popescu, Ilie Nastase si multi altii.
    De muzica se vor ocupa Angela Similea, Mircea Vintila si Sofia Vicoveanca. (Cristina Ologeanu)

    Matilda Pascal Cojocarita si Gabi Onila, "la coada vacii"
    Divertisment / Sambata / 14:30 / Prima TV

    Matilda Pascal Cojocarita, sotul ei - violonistul Stefan Gigu - si Gabi Onila, unul din componentii trupei AXXA, sunt protagonistii editiei de sambata a emisiunii "Vino mama sa ma vezi!", de la Prima TV. Ei si-au petrecut doua zile in judetul Dambovita unde, impreuna cu gazdele, s-au "ocupat" de treburile din gospodarie. Matilda si Stefan au avut mult de lucru in gradina de zarzavaturi, au plantat rasadurile de varza si au sapat mazarea si usturoiul. A doua zi, cei doi au fost responsabili cu animalele, pe care le-au hranit, Matilda reusind chiar sa mulga vaca si sa adune ouale din cuibar. Gabi, a trecut si el cu brio testul cu mulsul vacii, a hranit toate animalele gazdelor, a sapat gradina si a cules ceapa. (Adriana Paduraru)

    Stratan, Roman si Sexxy trec la "Danutzul greu"

    Divertisment / Duminica / 14:00 / TVR 1

    In aceasta duminica, Dan Bittman ii va aduna in platoul emisiunii "Danutz s.r.l." pe Pavel Stratan, Petre Roman si pe fetele de la Sexxy. Dupa cum bine stiti, fetele de la Sexxy sunt "sexxy" si rele. Ele se vor infrunta cu un domn foarte distins din lumea politica romaneasca: Petre Roman. Pavel le va canta. Va iesi un show pe cinste, pentru ca "patronul" s.r.l.-ului spune ca la el in local se intampla intotdeauna lucruri care mai de care mai haioase si mai inedite. De la muzica, se va trece direct la dans, intrucat invitata in studio este si trupa "Pas in doi". Tot in aceasta editie, veti putea afla mai multe despre body-painting, direct de la profesionisti. (Cristina Ologeanu)

    Piata Universitatii - Romania 1990
    Documentar / Marti / 20:15 / TVR 1

    1990, Piata Universitatii. Initiator si producator: Lucian Pintilie. Regie: Stere Gulea, Sorin Iliesiu si Vivi Dragan Vasile. Acestea sunt doar cateva dintre coordonatele documentarului "Piata Universitatii - Romania 1990", transmis de TVR 1. Filmul, realizat in 1991, este povestea mitingului din 1990 din Piata Universitatii. Materialul prezinta la final imagini ale represaliilor violente la care au fost supusi demonstrantii si contine marturii ale unor personalitati marcante din lumea politica din vremea respectiva: Ion Iliescu, Petre Roman, Ion Ratiu, Doina Cornea. Documentarul va fi urmat de o emisiune speciala, moderata de Catalin Stefanescu, realizata in... Piata Universitatii, unde va avea loc si proiectia filmului. La discutii vor participa numeroase personalitati politice care au fost implicate direct in acele evenimente. (C.O.)

    Jacques Cousteau, 12 oase rupte si un brat paralizat
    Documentar / Luni - Vineri / 14:00 / Pro Cinema

    Documentarul "Jacques Cousteau: Incursiuni in adancuri", difuzat de Pro Cinema incepand din 31 mai, se poate lauda cu o nominalizare, in anul 1973, la Globul de Aur. Cel mai grav accident, Cousteau l-a avut pe uscat si nicidecum in adancuri, in timpul filmarilor. Intr-o noapte a anului 1935 el a "zburat" cu masina sport a tatalui sau intr-o curba. Accidentul i-a rupt 12 oase, i-a paralizat un brat, de pe urma acestuia alegandu-se si cu un vis spulberat: acela de a deveni pilot naval. Yves Cousteau avea numai 26 de ani cand a avut revelatia adancurilor. De atunci, milioane de oameni au avut ocazia sa vada, cu ajutorul documentarelor sale, comorile de pe fundul apelor. (C.O.)

    Finlanda, un taram de poveste
    Folclor / Sambata / 11:00 / Pro Cinema

    Finlandezii se mandresc cu arhipelagul lor, care are nu mai putin de sase simboluri nationale: ursul, lebada, bibanul, mesteacanul, crinul si granitul. Aproximativ 338.000 de kilometri patrati dintre care 10% apa si 69% padure, 187.888 de lacuri, 5.100 rauri, 179.584 de insule si tot atatea peisaje de neuitat. Aceasta este Finlanda pe care o puteti vedea la Pro Cinema in documentarul "Finlanda: itinerarii de poveste". (C.O.)
    ×
    Subiecte în articol: oameni Piata Universitatii urmă