x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Televiziunea de stat. Degeaba

Televiziunea de stat. Degeaba

de Sebastian S. Eduard    |    20 Aug 2010   •   00:00

Demonstraţie de forţă a Antenei 3 şi Realităţii TV luni seară, cu ocazia cumplitei tragedii de la Maternitatea Giuleşti. Transmisii live de la faţa locului, telefoane, dezbateri, explicaţii, întrebări. Întrebări cu răspuns, întrebări fără răspuns. Problema sistemului sanitar, în moarte clinică, pusă din nou pe tapet.

În viaţă însă, când cineva se chinuieşte să lupte cu o situaţie, altcineva trebuie să demonstreze că nu-i pasă. În timp ce micuţii de la Giuleşti erau lăsaţi nesupravegheaţi, cu siguranţă, într-un alt spital, posibil chiar din România, o altă viaţă era salvată.

În timp ce Antena şi Realitatea storceau subiectul, TVR Info demonstra, încă o dată, ce bine şi dulce este să fii "salariat la stat". Televiziunea plătită din banii contribuabililor s-a limitat să dea câteva reportaje despre ştiinţă, mult meteo şi tradiţionala rubrică "no comment". A afişat sec pe o bandă cum că trei bebeluşi au murit ca urmare a unui incendiu... şi... atât. Cu alte cuvinte, au ştiut, dar nu le-a păsat. Singurele transmisii live au fost cele ale camerelor ambientale, cu care ne-am obişnuit de mult. Cred că nici dacă ar fi început o nouă Revoluţie, TVR Info nu s-ar fi prins. Sau poate că nu i-ar fi păsat. Poate că, din când în când, cei de la ultimul etaj ar trebui să se mai uite la filmările de acum 20 de ani...

×
Subiecte în articol: parerea mea