x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Termitele, inamicul nr.1 pentru armată germană

Termitele, inamicul nr.1 pentru armată germană

de Ovidiu Ciutescu    |    19 Iun 2008   •   00:00
Termitele, inamicul nr.1 pentru armată germană

12:45 • Acţiunea producţiei SF „Infanteria Stelară” pare să-şi fi găsit aplicarea în realitate. Piloţii de la o bază germană din apropierea Afganistanului se confruntă cu un nou inamic redutabil: termitele, relatează AFP.

Acţiunea producţiei SF „Infanteria Stelară” pare să-şi fi găsit aplicarea în realitate. Piloţii de la o bază germană din apropierea Afganistanului se confruntă cu un nou inamic redutabil: termitele, relatează AFP.

DUŞMANUL INVIZIBIL. O invazie de termite pe aeroportul din Termez, sudul Uzbekistanului, ameninţă să ducă la fisurarea pistei de aterizare sau la un scurtcircuit la echipamentele electronice, a avertizat un specialist uzbec. "Termitele au infestat 200 de hectare de pe aeroport, inclusiv terenul de sub pista de beton, ceea ce ar putea provoca fisurarea acesteia, atunci cînd aterizează avioane grele", a spus Oloviddin Hamroiev. Administraţia aeroportului nu are mijloacele de a cheltui 180.000 de dolari, suma necesară pentru eliminarea acestor insecte şi a pune capăt ameninţării ce planează asupra curselor aeriene de susţinere a ISAF din Afganistan. Germania foloseşte baza din Termez, de la frontiera cu Afganistanul, din 2002, şi are acolo 300 de oameni. Şi alţi aliaţi folosesc această bază aeriană pe drumul spre Afganistan.

×
Subiecte în articol: magazin