x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Teroarea secolului XXI

Teroarea secolului XXI

03 Mar 2006   •   00:00
Teroarea secolului XXI
DOCUMENTAR
Tehnologia schimba fata terorismului in „Domnia terorii"

Duminica, 5 martie, National Geographic Channel va difuza in premiera „Domnia terorii", o serie ce analizeaza complexitatea terorismului modern: cine sunt teroristii de azi? Ce-i motiveaza? Care sunt tendintele ce se contureaza astazi in privinta tacticilor lor de măine? Fiecare episod trateaza acte teroriste individuale si relateaza povestea din perspectiva persoanelor implicate. Imbinănd imagini reale, interviuri cutremuratoare cu supravietuitori si marturia unui potential terorist sinucigas, „Domnia terorii" analizeaza terorismul de astazi la nivel global. Teroristii devin din ce in ce mai puternici, mai numerosi si detin o tehnologie tot mai sofisticata. Tot ceea ce au nevoie este o greseala - un plan care sa scape ochiului vigilent al autoritatilor.

EPISOADE. „Atac violent" (episodul 1) prezinta asediul asupra Teatrului din Moscova, masacrul din Beslan, precum si recentul val de rapiri din Irak. „La telefon Al-Qaeda!" (episodul 2) examineaza teribilele evenimente din 11 martie 2004, cănd zece dispozitive explozive, actionate prin telefoane mobile, au ucis 191 de persoane aflate in patru trenuri pline din Madrid.

„Atentatori sinucigasi" (episodul 3) prezinta atentatele cu bomba din Londra si marturia unei femei care doreste sa devina atentator sinucigas cu bomba, n timp ce „Armele biolgice" (episodul 4) este un documentar tulburator despre caracteristicile letale a sase arme biologice. „Avioane deturnate" (episodul 5) cerceteaza atacurile de la 6 septembrie 1970 asupra SUA, cAnd patru avioane au fost deturnate de catre Frontul Popular de Eliberare a Palestinei.

×