x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Titanic 2007 - O nava de croazieră a lovit un bloc de gheaţă

Titanic 2007 - O nava de croazieră a lovit un bloc de gheaţă

de Jurnalul National    |    23 Noi 2007   •   00:00
Titanic 2007  -  O nava de croazieră a lovit un bloc de gheaţă

Nava de croazieră M/S Explorer, aflată in croaziera in apele Oceanului Antarctic, a suferit avarii serioase şi este pe cale de a se scufunda, după ce a lovit un bloc de gheaţă, in apropierea insulei King George (I-le Shetland de sud)

Nava de croazieră M/S Explorer a suferit avarii in Oceanul Antarctic, după ce a lovit un bloc de gheaţă in apropierea insulei King George, impactul avariind coca vasului, a declarat Susan Hayes, vicepreşedinte de marketing al companiei canadiene Gap Adventures, proprietarul navei, relatează BBC News Online.

"Toţi pasagerii şi membrii echipajului au fost evacuaţi (...) şi se află in siguranţă", a adăugat ea.

Coliziunea a avut loc in apropierea insulelor Shetland de sud, iar căpitanul şi un ofiţer superior au rămas la bordul navei pănă la evacuarea tuturor celor circa 100 de pasageri şi 54 de membri ai echipajului.

Agenţia maritimă britanică MCA a fost anunţată despre incident vineri, la ora 5.24 GMT (7.24, ora Romăniei). Operaţiunea de salvare a navei este coordonată de Paza de Coastă americană de la Norfolk şi autorităţile din Ushuaia, Argentina.

Nava Antarctic Dream, aflată in zonă, se indreaptă spre locul accidentului, pentru a participa la operaţiunile de salvare.

Nava M/S Explorer a fost construită in 1969 şi aparţine companiei Gap Adventures, cu sediul la Toronto.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin