x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Topul celor 10 profesii preferate de psihopați. Este și a ta pe listă?

Topul celor 10 profesii preferate de psihopați. Este și a ta pe listă?

29 Ian 2016   •   18:58
Topul celor 10 profesii preferate de psihopați. Este și a ta pe listă?

Ai putea avea de-a face cu un psihopat la locul de muncă?

Da, s-ar putea, dacă lucrezi în domeniul juridic sau în vânzări. Potrivit unei cercetări recent desfășurate, 1% din oamenii întreaga lume sunt psihopați și se simt atrași de anumite profesii și funcții.

Potrivit thesun.co.uk, topul celor 10 job-uri pe care psihopații și le doresc sunt:

1. CEO

2. Avocat

3. Profesii în media (TV/Radio)

4. Agent de vânzari

5. Chirurg

6. Jurnalist

7. Polițist

8. Cleric

9. Chef

10. Funcționar public


Nu vă temeți, psihopații nu sunt violenți, majoritatea utilizează aceste tendințe pentru a avansa în carieră. Scott Lilienfed, profesor de psihologie la Universitatea Emory University, a dezvăluit teoria din spatele conceptului „psihopatia succesului”.

„Psihopatia nu poate fi definită cu ușurință, dar majoritatea psihologilor o consideră o tulburare de personalitate, caracterizată de un șarm superficial, lipsă de sinceritate și duritate. Majoritatea psihopaților sunt de sex masculin”, a afirmat specialistul.

„Mulți indivizi au aceste trăsături, dar nu îndeplinesc toate criteriile pentru a fi considerați de-a dreptul psihopați”, a mai adăugat acesta.

Dacă „psihopații cu normă întreagă” sunt predispuși să comită crime, cei care suferă de tulburarea comportamentală sunt îndrăzneți, dorindu-și sa fie puși situații periculoase sau să facă fapte eroice.

Psihopații sunt atrași de profesii riscante în politică, afaceri, armată, sporturi extreme, dar și în domeniul juridic sau mass-media.
 

×
Subiecte în articol: psihopat psihopatie profesie loc de munca