x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ucraina: Oameni înarmaţi au pătruns în sediul Naftogaz

Ucraina: Oameni înarmaţi au pătruns în sediul Naftogaz

04 Mar 2009   •   00:00

Mai mulţi oameni înarmaţi şi îmbrăcaţi în haine de camuflaj au pătruns astăzi în sediul societăţii ucrainene de gaz Naftogaz, situat în centrul Kievului, a anunţat purtătorul de cuvânt al companiei de stat Valentin Zemlianski, citat de Agerpres.



'Câteva zeci de persoane cu măşti şi înarmate se află în cabinetul şefului adjunct al Naftogaz, Igor Didenko', a declarat Zemlianski, citat de RIA Novosti. El a adăugat că nu se ştie ce urmăresc aceste persoane şi nici pe cine reprezintă ele.
Potrivit Interfax-Ucraina, preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko şi-a amânat o întâlnire pe care o avea programată miercuri cu Igor Didenko, după cum a indicat un reprezentant al administraţiei prezidenţiale, fără a preciza motivul acestei amânări. Raidul ar fi legat de o sustragere ilegală de gaz în valoare de 900 de milioane de dolari, Serviciul Federal de Securitate al Ucrainei lansând la 2 martie o investigaţie penală în acest caz. În cadrul acestei investigaţii, şeful adjunct al Departamentului energetic al Serviciului vamal de Stat, Taras Şepitko, a fost arestat. Serviciul Federal de Securitate a declarat că cercetările în acest caz au loc sub supravegherea Procuraturii Generale a Ucrainei.

×
Subiecte în articol: lumea