x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ucraina rambursează datoria către Gazprom

Ucraina rambursează datoria către Gazprom

de Corina Andriuta    |    22 Feb 2008   •   00:00
Ucraina rambursează datoria către Gazprom

11:05 • Ucraina va reîncepe să ramburseze datoriile pe care le are faţă de compania rusă de stat Gazprom până la sfârşitul săptămânii, a declarat vineri preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko, într-un interviu acordat pentru rian.ru.

Ucraina va reîncepe să ramburseze datoriile pe care le are faţă de compania rusă de stat Gazprom până la sfârşitul săptămânii, a declarat vineri preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko, într-un interviu acordat pentru rian.ru.

LIBER LA PLĂŢI. Gazprom a ameninţat că va sista livrările de gaze ruseşti către Ucraina, care reprezintă circa un sfert din volumul total de gaze furnizate Kievului, din cauza datoriilor. Cutoate acestea, decizia Ucrainei are o cu totul altă cauză. Ea ţine de întâlnirea produsă la 12 februarie, între preşedinţii Vladimir Putin şi Viktor Iuşcenko, care au încheiat un acord de principiu menit să depăşească noua criză energetică dintre cele două ţări. "Nu putem să nu plătim gazul timp de mai multe luni, în special în cursul iernii, când consumăm cel mai mult. Din acest motiv Ucraina va plăti în cel mai scurt timp cele 1,5 miliarde de dolari care trebuie achitate", a declarat Iuşcenko. Şeful statului ucrainean susţine că prima tranşă de 100 de milioane de dolari a fost achitată părţii ruse săptămâna trecută. A avut loc apoi o întârziere în achitarea restului de datorii din cauza unei greşeli a părţii ucrainene: "Premierul Iulia Timoşenko şi preşedintele companiei Naftogaz ,Oleg Dubina, mi-au explicat că a existat o problemă cu facturile. Acest fapt nu mă interesează. Nu ştiu decât un singur lucru: gazul a fost consumat şi trebuie să plătim. Joia trecută, am început plăţile. Şi cred că în următoarele două zile aceste plăţi vor fi reluate".

×
Subiecte în articol: magazin