x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun UE / Austria va propune un angajament de solidaritate faţă de ţările din Est

UE / Austria va propune un angajament de solidaritate faţă de ţările din Est

16 Mar 2009   •   00:00

Austria va propune din nou, la summitul european de la Bruxelles din această săptămână, includerea unui angajament de solidaritate al Uniunii Europene pentru posibile ajutoare economice în Europa Centrală şi de Est, a declarat luni ministrul austriac de Externe, Michael Spindelegger, citat Agerpres.



Viena va insista pentru includerea acestui angajament în declaraţia finală a summitului, a precizat ministrul, aflat la Bruxelles pentru reuniunea omologilor săi din UE. Potrivit lui Spindelegger, obiectivul iniţiativei austriece este "existenţa unei posibilităţi de ajutor, atunci când acesta va fi necesar". Declaraţia summitului ar trebui să prevadă că "Austria cu interesele sale, dar şi toate celelalte bănci care sunt angajate în Est, au la dispoziţie o posibilitate de a face apel la solidaritatea europeană atunci când apar dificultăţi", a indicat ministrul austriac.

La summitul european informal din 1 martie, şefii de stat şi de guvern au respins stabilirea unui pachet pentru Europa de Est, declarându-se însă dispuşi unor ajutoare în cazuri individuale. Austria "nu este mulţumită" nici de pachetul de cinci miliarde de euro propus de preşedinţia cehă în exerciţiu a UE pentru investiţii în energie, Internet în bandă largă şi dezvoltare regională, a mai declarat Spindelegger.

×
Subiecte în articol: lumea