x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Universitatea din Evry, de vănzare pe eBay

Universitatea din Evry, de vănzare pe eBay

de Jurnalul National    |    28 Noi 2007   •   00:00

Universitatea din Evry a fost scoasă la vănzare incepănd de luni pe site-ul de licitaţii eBay.fr, de studenţi din comitetul de mobilizare al acestei universităţi, care inţeleg prin această farsă să denunţe legea Pécresse şi "dezinteresul statului".




Universitatea din Evry a fost scoasă la vănzare incepănd de luni pe site-ul de licitaţii eBay.fr, de studenţi din comitetul de mobilizare al acestei universităţi, care inţeleg prin această farsă să denunţe legea Pécresse şi "dezinteresul statului". "Pentru că nu există bani pentru facultate, iar statul nu este interesat, soluţia este să o vindem. Vom face cursurile in aer liber, nu este prea grav", a explicat un membru al comitetului de mobilizare, la originea acestui anunţ.
Sumele licitate au crescut foarte mult incepănd de marţi dimineaţă, ajungănd de la 37 de euro la 10 milioane de euro, după ce site-ul pcinpact.com a difuzat informaţia. Legea Pécresse a fost adoptată in luna august a anului curent şi promovează autonomia universitară. Ea prevede privatizarea instituţiilor superioare de invăţămănt şi mărirea taxei de inscriere la studii, precum şi un criteriu mai riguros de selecţie la admitere.

×
Subiecte în articol: magazin