x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun “Vâlcea” schimbă fotoliile

“Vâlcea” schimbă fotoliile

de Horatiu Sima    |    27 Mar 2008   •   00:00

Decât să fie huiduit de toată lumea fotbalului pentru prestaţiile neconvingătoare ale arbitrilor, Gheorghe Constantin a ales să se întoarcă lângă casă, la F.C.Argeş, unde ar deveni manager general. În locul său, preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor ar urma să fie ales constănţeanul Marcel Lică



Decât să fie huiduit de toată lumea fotbalului pentru prestaţiile neconvingătoare ale arbitrilor, Gheorghe Constantin a ales să se întoarcă lângă casă, la F.C.Argeş, unde ar deveni manager general. În locul său, preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor ar urma să fie ales constănţeanul Marcel Lică


Ce se ascunde în spatele anunţului surpriză?

Categoric, la nivelul primei ligi, şi nu numai, toată lumea a avut ceva de comentat, negative, la adresa arbitrajului românesc. În aceste condiţii, paratrăznetul şi omul care a primit toate şuturile a fost preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. În ciuda faptului că prerogativele sale au fost reduse treptat, el a rămas omul negru la propriu şi la figurat. Sătul de aceste lucruri, dar şi de fricţiunile permanente la nivel federal, el a făcut un anunţ surpriză la începutul acestei săptămâni anunţând că va demisiona din funcţie la sfârşitul acestei ediţii de campionat. Probabil o fi aflat şi el ce i se pregăteşte în spate. Cert este că, deşi el se află încă în funcţie, scenariile se ţes cu spor la federaţie.


Marcel Lică îl devasează la preferinţe pe “Fibră“

Unele cercuri susţin candidatura la funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor a lui Dan Petrescu, fost şef al acestui for vreme de 8 ani, el fiind înlocuit în funcţie de Ion Crăciunescu. Cei care susţin candidature lui ‘Fibră” sunt destui, mizându-se pe experienţa şi pe tactul său în conducerea arbitrajului românesc. La fel de mulţi sunt însă şi cei care spun că Dan Petrescu e comod şi ca n-ar mai da acelaşi randament acum, comparativ cu zece ani în urmă. În opinia unora, şansele ca el să fie noul şef al arbitrajului sunt undeva în jurul a 10 procente. Un alt posibil candidat ar fi purtătorul ecusonului FIFA, Sorin Corpodean. Cert este însă că, chestionat pe această temă, arbitrul din Alba Iulia a refuzat categoric oferta, şansele ca el să revină fiind zero. În acest condiţii, în pole-position a apărut actualul membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor, constănţeanul Marcel Lică. Fost ecuson FIFA, cu experienţă în conducerea fotbalului, a fost preşedinte la Farul Constanţa, dar şi cu extrem de multe meciuri la centru în prima ligă şi în dificile meciuri internaţionale, Marcel Lică este creditat, la bursa pariurilor pentru funcţia de preşedinte al arbitrilor, cu 90 la sută şanse.


Cornel Penescu confirmă tratativele cu “Vâlcea”

Dacă în privinţa conducerii Comisiei Centrale a Arbitrilor din vară lucrurile par a fi rezolvate, chiar bătute în cuie, ei bine ce se va întâmpla cu fostul preşedinte al comisiei, vâlceanul Gheorghe Constantin. Suntem în măsură să vă informăm, în exclusivitate, că lui Costică “ Vâlcea” îi va fi chiar mai bine, el urmând să schimbe doar fotoliul de preşedinte. De la arbitraj, va ajunge lângă casă, la Piteşti, ca manager general la F.C.Argeş.” Preşedintele pe  care îl am acum va rămâne în funcţie. Dar vom promova în liga întâi şi avem alte cerinţe, motiv pentru care m-am gândit la cineva cu experienţă în fotbalul mare. Nu fac decât să urmez exemplul mai tuturor echipelor care au cooptat în funcţie de conducere câte un fost arbitru. Din acest motiv am avut o discuţie cu Gheorghe Constantin, de principiu, pentru ca la finalul campionatului să vină lângă noi. Funcţia pe care i-o ofer poate fi de manager genral sau de director executiv, vedem ce titulatură vom gasi, de comun accord. Oricum, cred ca va fi lângă noi din vară, aproape cert”, a confirmat patronul piteştenilor Cornel Penescu .

×