x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop 5 obiceiuri care pot afecta grav o căsnicie

5 obiceiuri care pot afecta grav o căsnicie

de Redacția Jurnalul    |    18 Iun 2024   •   19:30
5 obiceiuri care pot afecta grav o căsnicie
Sursa foto: Hepta

Anumite obiceiuri pot duce la destrămarea căsniciei, astfel că soții trebuie să învețe să le gestioneze corect, potrivit specialiștilor în probleme de cuplu.

1. Certuri

De multe ori ne ascundem frustările de partener până când acestea explodează în certuri. Acestea pot fi evitate comunicând nemulțumirile într-un mod cât mai calm și raționale.  O comunicare eficientă se face folosind persoana I şi nu a II-a singular și fără a da vina pe celălalt. Este indicat să spui doar ce simți și dorești tu. 

2. Bani

Problemele legate de bani pot afecta grav o relație. Acestea trebuie discutate și stabilite de la început, altfel există riscul să apară divergențe puternice. Situația poate fi rezolvată prin sinceritate, fără motive de reproșuri legate de cheltuieli și  mai ales fără ascunderea banilor. 

3. Rudele

Părinții, frații, copii, rudele proprii sau ale celuilalt pot fi o sursă de neînelegeri constante. Este indicată impunerea unor limite privind influența rudelor în viața de cuplu iar acest lucru să se hotărăște tot de la început. Ambele părți trebuie să discute cu rudele și să stabilească că intervențiile deplasate aduc probleme mari în căsnicie.

4. Lipsa romantismului

Lipsa romantismului, răceala, indiferența pot avea efecte grave asupra unui cuplu. Gesturile tandre, tanderețea, politețea mențin vie atracția dintre parteneri. 

5. Dependenţe

Orice fel de dependențe, de la telefon, jocuri, rețele sociale, alcool, droguri, pariuri sau chiar munca pot distruge rapid o relație. Dependenţa poate fi considerată o a treia persoană care intervine haotic în căsnicie. Partenerul se va simți neglijat și va pleca, notează ziarulring.ro.

 

×
Subiecte în articol: obiceiuri casnicie