x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Compatibilitățile zodiei Gemeni. Cele mai bune și mai nepotrivite relații

Compatibilitățile zodiei Gemeni. Cele mai bune și mai nepotrivite relații

de Moira Dună    |    21 Mai 2024   •   19:30
Compatibilitățile zodiei Gemeni. Cele mai bune și mai nepotrivite relații
Sursa foto: Hepta

De la semne de foc precum Berbec și Leu până la semne de apă precum Pești, iată tot ce trebuie să știți despre compatibilitatea Gemenilor. 

Gemenii sunt adesea considerați semnul cel mai antipatic din zodiac. Deoarece gemenii cerești simbolizează semnul, ei  tind să fie considerați pe nedrept ca fiind cu două fețe sau manipulatori. În realitate, Gemenii au o dualitate naturală și o capacitate inerentă de a vedea ambele perspective ale oricărei situații.

„Pot avea două laturi ale personalității: una pe care o arată lumii și una pe care o păstrează ascunsă”, spune astrologul Kyle Thomas. Cu toate acestea, spune el, nu sunt înșelători sau necinstiți.

Dimpotrivă, „Gemenii sunt maeștrii ai ideilor, cuvintelor și conexiunii”, spune Thomas. Conduși de Mercur, planeta comunicării și expresiei, Gemenii „sunt flexibili și versatili în a se conecta cu ceilalți”.

Când vine vorba de romantism, totuși, Gemenii au reputația de a fi oarecum fugari și lipsiți de angajamente, spune astrologul Bethany Nicole. Ei tânjesc după „schimbare, libertate și mișcare”, ceea ce poate face relațiile pe termen lung mai provocatoare.

„Ei pot să-și piardă brusc interesul pentru cineva fără un motiv aparent și să treacă la următoarea persoană înainte ca cea anterioară să știe ce s-a întâmplat”, spune aceasta. 

În pofida acestei slăbiciuni, Gemenii sunt parteneri iubitori de distracție și entuziaști. „Ei văd dragostea ca pe o explorare a lor înșiși, a celorlalți și a lumii”, spune Thomas.

Pe măsură ce ne îndreptăm spre sezonul Gemeni – care de obicei se desfășoară între 21 mai și 20 iunie, dar începe între 20 mai și 19 iunie în 2024 – iată tot ce trebuie să știi despre compatibilitatea lor cu alte semne zodiacale.

Trăsături cheie 
Ca majoritatea semnelor de aer, Gemenii sunt cerebrali și curioși. Ei preferă gândirea decât sentimentul, libertatea decât stabilitatea.

„Gemenii sunt un semn distractiv, cochet și care se mișcă rapid”, spune Nicole, adăugând că „sunt mereu pregătiți pentru o nouă idee sau aventură”.

Fiind primul semn de aer al zodiacului - și al treilea semn în general - Gemenii au un spirit tânăr și plin de viață. Sunt jucăuși, optimiști și entuziaști.

„Gemenii sunt curioși de toate”, spune Thomas. „Ei au o viziune extrem de intelectuală asupra lumii, gata să învețe despre orice și despre toată lumea.”

Maeștrii în arta comunicării, cei născuți sub semnul Gemeni sunt fluturi sociali care pot vorbi cu oricine. Ele pot fi uneori percepuți ca superficiali sau neautentici deoarece se pot potrivi cu ușurință oriunde, însă sunt doar foarte adaptabile.

De asemenea, sunt deschiși la minte, deși acest lucru poate fi înțeles greșit. Gemenii îl pot juca pe avocatul diavolului, ceea ce poate fi privit ca o ipocrizie. Cu toate acestea, le place cu adevărat să se implice în dezbateri ca exercițiu intelectual.

În loc să privească lumea în alb și negru, ei preferă să observe diferitele nuanțe de gri. „Sunt capabili să vadă problemele, obstacolele și oamenii dintr-o varietate de puncte de vedere”, spune Nicole.

Datorită comportamentului lor „carismatic și fermecător”, Gemenii „sunt o sursă de mare inspirație pentru cei din jur”, spune ea.

Cu toate acestea, ei pot fi predispuși la bârfă, neliniște și plictiseală, așa că atunci când vine vorba de relații, „au nevoie de parteneri rapizi, care să-i țină pasul cu ei și să le prezinte noi idei și aventuri”.

Zodii compatibile
Gemenii tind să se înțeleagă cel mai bine cu semnele de foc (Berbec, Leu și Săgetător) și cu alte semne de aer (Balanță și Vărsător).

Astrologic vorbind, semnele de foc și aer sunt considerate elemente masculine, adică au o energie mai activă. Ei caută să învețe, să comunice și să se implice și sunt adesea extrovertiți, foarte aventuroși și impulsivi.

Semnele de foc sunt cunoscute că sunt pasionale și orientate spre acțiune, așa că Gemenii nu se vor plictisi niciodată. În ceea ce privește semnele de aer, Gemenii își vor găsi un partener care să îi înțeleagă ușor.

„Ei sunt capabili să se conecteze într-un raport intelectual care promovează încrederea”, explică Thomas.

Berbec și Gemeni
Berbecul îndrăzneț este unul dintre cei mai buni parteneri pentru Gemeni.

„Din punct de vedere energetic, se potrivesc bine”, spune Nicole. Ambele sunt semne care se mișcă rapid, își prețuiesc independența și sunt susceptibile să se înțeleagă cu ușurință. „Au tendința de a procesa lucrurile în moduri similare”, explică ea, deși diferă foarte mult când vine vorba de luarea deciziilor.

Berbecul are o personalitate care se pretează la conducere și rezoluție puternică, în timp ce Gemenii sunt mai capricioși și mai indecisi. Însă acest lucru poate funcționa în favoarea lor: Gemenii îi pot ajuta pe Berbeci să devină mai deschiși la minte, în timp ce Berbecul îi poate motiva pe Gemeni să-și „împlinească obiectivele”.

Cei doi pot crea o poveste de dragoste aventuroasă care aduce „o mare creștere intelectuală reciprocă”.

Leu și Gemeni
Un alt semn de foc care se potrivește bine cu Gemenii este Leul.

„Acesta este unul dintre cele mai bune potriviri din zodiac”, spune Thomas, adăugând că relația dintre cei doi „promovează distracția, aventura și creșterea”.

La fel ca Gemenii, Leii sunt incredibil de sociali și iubitori de distracție. „Amândurora le place să aibă o viață de petrecere”, spune Nicole și „pot fi atrași unul de vivacitatea și entuziasmul celuilalt.”

Aceste semne vor să se afle în lumina reflectoarelor, așa că, deși se pot înțelege, s-ar putea să se lupte cu competitivitatea. Cu toate acestea, atâta timp cât sprijinul merge în ambele sensuri, ei „pot deveni un adevărat un cuplu de putere”.

Balanța și Gemeni
Gemenii se bucură de dezbateri și drame, în timp ce Balanțele preferă echilibrul și armonia, dar acestea două semne sunt extrem de compatibile.

Ca semn de aer, Balanta apreciazaăconexiunea si comunicarea la fel de mult ca Gemenii. Balanța este la fel de fermecătoare și sociabilă ca Gemenii, așa că au potențialul pentru o „conexiune perfectă pe termen lung”.

Cei doi împărtășesc și o curiozitate intelectuală și „vor găsi întotdeauna lucruri noi și interesante despre care să vorbească și moduri de a privi lumea”, spune Nicole. Cu toate acestea, ambele pot fi indecise și fugare, așa că pentru  un angajament poate dura ceva timp.

Totuși, au potențialul atât pentru prietenie, cât și pentru dragoste.

Vărsător și Gemeni
Gemenii și Vărsătorul se echilibrează reciproc în cel mai bun mod.

Un cuplu Vărsător-Gemeni este una dintre cele mai bune potriviri din zodiac. Vărsătorul este cunoscut pentru că este cerebral și ciudat, în timp ce Gemenii sunt jucăuși și curioși. „Amândoi se vor găsi unul pe altul fascinant și incitant”, spune Thomas.

Gemenii pot fi neliniștiți și imprevizibili, ceea ce poate fi dificil pentru anumite semne. Vărsătorii pot rezista, totuși, spune Nicole. „Vărsătorul este suficient de stoic pentru a nu fi prins în drama Gemenilor dar suficient de aventuros și inovator pentru a le reține atenția”, adaugă ea.

Deși este un semn de aer, Vărsătorul are câteva trăsături de semn de pământ, explică Nicole. El oferă un anumit nivel de fundamentare care este „exact ceea ce are nevoie Gemenii”.

Zodii mai puțin compatibile
Gemenii sunt cel mai puțin compatibili cu semnele de apă (Rac, Scorpion și Pești), alături de semnele de pământ (Taur, Fecioară și Capricorn).

Semnele de aer sunt extrem de intelectuale și tânjesc la stimulare și implicare constantă. Semnele de pământ sunt practice și „tind să fie așezate, în felul lor”, în timp ce semnele de apă sunt cunoscute pentru că sunt „extrem de emoționale”.

Capricorn și Gemeni
Gemenii spontani, iubitori de aventură, probabil se vor lovi deCapricornul rigid și responsabil.

Aceste două sunt complet opuse în aproape toate privințele. „Capricornul este semnul „nu”, în timp ce Gemenii este semnul „da”,” spune Nicole. „Gemenii preferă libertatea în mediul lor de lucru, iar Capricornul prosperă în stabilitate.”

Ele diferă și când vine vorba de decizii financiare și angajamente sociale, care pot afecta o relație. Totuși, semnele se pot „uni și crea echilibru” dar este nevoie de multă muncă.

„Mai des, Gemenii se simt legați și neînțeleși, în timp ce Capricornii se simt ignorați și neauziți”, adaugă ea.

Rac și Gemeni
„Această relație poate fi deosebit de provocatoare” , spune Thomas. „Au viziuni foarte diferite asupra lumii, în special în ceea ce privește rolul vieții sociale față de cea domestică.”

Racii au legături puternice cu casa și familia, iarGemenii doresc să exploreze lumea, ceea ce poate crea o deconectare.

Deși uneori semnele opuse pot funcționa bine împreună, fiecare oferind ceva de care celălalt are nevoie, acesta nu este cazul aici.

Gemenii vor mișcare, aventură și logică, în timp ce Racul prioritizează securitatea, intuiția și confortul. Gemenii neliniștiți și cu ritm rapid „se pot simți ca o forță incontrolabilă” pentru Rac, spune Nicole. Între timp, natura sensibilă a Racului se poate „simți ca o pătură umedă” pentru Gemeni.

Pești și Gemeni
Peștii sunt un alt semn de apă care nu se potrivește întotdeauna bine cu Gemenii.

„Peștii și Gemenii au o natură dualistă, ceea ce înseamnă că se pot înțelege unul pe altul, într-un fel în care multe dintre celelalte semne nu o fac”, spune Nicole. Ambele semne sunt, de asemenea, „foarte perspicace și intuitive”, dar au energii diferite.

Gemenii sunt neliniștiți și aventuroși, în timp ce Peștii sunt visători și pașnici. Peștii sunt, de asemenea, unul dintre cele mai profunde semne emoționale din zodiac, în timp ce Gemenii sunt adesea descriși ca fiind superficial, ceea ce creează multă tensiune subiacentă.

În timp ce o relație Gemeni-Pești „poate începe destul de distractivă”, emoția nu durează de obicei.

„Se vor detașa unul de celălalt în timp”, spune Thomas. „Ele își vor da seama că au mari dificultăți în a comunica.”

Compatibilitatea cu alte semne

Gemeni și Gemeni
De cele mai multe ori, cuplurile din același semn zodiacal se potrivesc bine. Cu toate acestea, atunci când doi Gemeni se unesc, relația poate merge în orice direcție.

„Într-o notă pozitivă, această relație se poate simți ca un flux perfect”, spune Thomas, observând că ar putea chiar să simtă că și-au găsit sufletul pereche. Cu toate acestea, un singur Gemeni este un vârtej, așa că împreună pot deveni mai mult ca un uragan.

„Pot avea o mare dificultate în a-și găsi stabilitatea”, adaugă el.

Cu toate acestea, Gemenii sunt adesea atrași unul de celălalt ca niște magneți. „Este probabil să graviteze unul spre celălalt iar și iar”, spune Nicole. „Dar poate fi greu pentru ei să-și ia un angajament.

Scorpion și Gemeni
Gemenii și Scorpionul sunt alte două perechi care tind să devină toxice, în cel mai rău caz, și nesustenabile, în cel mai bun caz.

„De obicei, există multă atracție inițială”, spune Nicole, dar rareori duce la o relație de durată. „Din punct de vedere energetic, au naturi foarte diferite iar încercările de a-l schimba pe celălalt tind să explodeze.”

Deși există o scânteie instantanee între ei, de cele mai multe ori, va crea pur și simplu haos.

Săgetător și Gemeni
Potrivit lui Thomas, Gemeni și Săgetător sunt fie „o potrivire perfectă, fie o explozie totală”.

La fel ca Gemenii, Săgetătorul este un semn mutabil, cunoscut pentru spirit liber și optimist. „Aceștia doi se mișcă rapid și sunt parteneri grozavi de aventură”, spune Nicole. „Înțeleg reciproc nevoia de viteză și idei noi, oameni, locuri și lucruri.”

Cu toate acestea, ambele semne sunt cunoscute pentru că sunt impulsive și lipsite de angajament, astfel încât acest lucru poate duce la o dinamică de reînnoire, de oprire, mai degrabă decât de iubire durabilă. Pentru ca acesta să funcționeze, cei doi „va trebui să găsească o modalitate de a se asigura că sunt pe aceeași lungime de undă”, spune Thomas, potrivit people.com.
 


 

×
Subiecte în articol: zodii gemeni compatibilitati relaţii