x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Elon Musk a lansat chatbotul Grok prin care încearcă să rivalizeze cu ChatGPT

Elon Musk a lansat chatbotul Grok prin care încearcă să rivalizeze cu ChatGPT

de Redacția Jurnalul    |    06 Noi 2023   •   09:45
Elon Musk a lansat chatbotul Grok prin care încearcă să rivalizeze cu ChatGPT
Sursa foto: Hepta

Elon Musk a lansat chatbotul de inteligenţă artificială, Grok, deţinut de start-up-ului său xAI, prin care încearcă să rivalizeze cu ChatGPT, informează The Guardian, citat de Ziarul Financiar.

CEO-ul Tesla, care a avertizat săptămâna trecută că inteligenţa artificială este „una dintre cele mai mari ameninţări la adresa umanităţii”, a declarat că acest concurent al ChatGPT va fi pus la dispoziţia abonaţilor premium pe platforma sa X după testare.

Musk a dezvăluit, de asemenea, că Grok a avut acces la postările utilizatorilor de pe X, pe care îl deţine, şi are o înclinaţie pentru răspunsuri sarcastice.

Musk a postat un exemplu aparent al tonului jucăuş al lui Grok, cu o captură de ecran a unei întrebări adresate chatbotului prin care i se cerea un ghid „pas cu pas” pentru a fabrica cocaină. Cei patru paşi descrişi în răspuns includ „obţinerea unei diplome în chimie” şi „înfiinţarea unui laborator clandestin într-o locaţie îndepărtată”.

Cu toate acestea, chatbot-ul adaugă la sfârşit: „Glumeam şi eu! Te rog să nu încerci să faci cocaină. Este ilegal, periculos şi nu este un lucru pe care l-aş încuraja vreodată”.

Musk a declarat că Grok, care se află în faza de testare timpurie şi nu este disponibil pentru publicul larg, va fi lansat în cele din urmă pentru abonaţii la serviciul de abonament de top al X, Premium+.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk chatbot Grok