x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Prima rachetă printată 3D nu a reușit să ajungă în spațiu

Prima rachetă printată 3D nu a reușit să ajungă în spațiu

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2023   •   10:30
Prima rachetă printată 3D nu a reușit să ajungă în spațiu
Sursa foto: Hepta

Prima rachetă construită la imprimanta 3D nu a reușit să ajungă în spațiu. Totuși, în timpul testului, aceasta a depășit o etapă importantă privitoare la viteză, potrivit Reuters.

Racheta printată 3D realizată de Relativity Space a fost lansată în noaptea de miercuri spre joi. Vehiculul a trecut o etapă cheie a testului, demonstrând că are forță pentru a zbura. Totuși, nu a trecut partea a doua a testului și a eșuat atunci când trebuia să intre în spațiu.

Racheta Terran 1, cu o înălțime de 110 de metri, care este 85% fabricată din piese imprimate 3D, a fost lansată de pe o platformă de la baza din Cape Canaveral, Florida.

La aproximativ 80 secunde de la lansare, la o altitudine de aproape 16 kilometri deasupra Oceanului Atlantic, racheta a atins viteza de 1.999 kilometri pe oră. Racheta nu a reușit să ajungă pe orbită din cauza problemelor tehnice.

„Deși nu am reușit să ajungem până la capăt astăzi, am adunat suficiente date pentru a arăta că este posibil să zbori cu rachete imprimate 3D”, a declarat Arwa Tizani Kelly, managerul programului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: racheta printata spaţiu