x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Sase submarine pentru flota Rusiei in Marea Neagra

Sase submarine pentru flota Rusiei in Marea Neagra

21 Mar 2018   •   16:19
Sase submarine pentru flota Rusiei in Marea Neagra

In ultimii tre ani, flota rusă a Mării Negre a primit în dotare o serie de nave noi de diferite tipuri, a declarat comandantul flotei, amiralul Aleksandr Vitko, într-un interviu acordat publicaţiei Krasnaia Zvezda.

 

Detaliind, Vitko a precizat ca este vorba de două fregate noi, şase submarine diesel-electrice echipate cu rachete de croazieră, şi mai mult de zece nave de contra-sabotaj şi patrulare.

De asemenea, flota a fost dotată cu două remorchere puternice de nouă generaţie, platforme de scufundare modulare, o macara plutitoare puternică şi un număr de alte nave-suport, care au început imediat să îndeplinească misiuni în Marea Mediterană şi în Marea Neagră, a mai spus comandantul.

Totodată, flota a încheiat formarea unei brigăzi submarine, care include şase submarine noi în portul Novorosiisk de la Marea Neagră, a afirmat Vitko. 'De aceea, putem vorbi deja despre o renaştere a forţelor submarine ale Flotei Mării Negre', a subliniat el.

Conform 'Principiilor de bază ale politicii navale a Rusiei până în 2030', document aprobat anul trecut de preşedintele Vladimir Putin, obiectivul Rusiei este ca forţele sale navale să ajungă între primele două din lume în ce priveşte capabilităţile de luptă.

AGERPRES

×