x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Ce ar putea ascunde camera secreta din Piramida lui Keops?

Ce ar putea ascunde camera secreta din Piramida lui Keops?

12 Ian 2018   •   18:01
Ce ar putea ascunde camera secreta din Piramida lui Keops?

Descoperita la inceputul lunii noiembrie a anului trecut, zona de gol lunga de 30 de metri din interiorul Piramidei lui Keops, ar putea ascunde un tron facut din metal meteoritic. Este o ultima teorie avansata de astrofizicianul italian Giulio Magli.

 

In opinia omului de stiinta, respectivele spatii goale nu reprezinta, cu siguranta, o greseala de constructie si nici nu indeplinesc vreo functie arhitectonica precum reducerea presiunii asupra coridorului principal al piramidei, asa cum apreciaza unii experti.

"Aceste zone au fost create cu un scop, care cu siguranta are legatura cu religia egipteanu de inhumare, care afirma ca, dupa moarte, un faraon trebuie sa se aseze intr-un tron din fier, pentru a trece, apoi, prin portile cerului, ridicandu-se la stele spre nord", si-a explicat Magli punctul de vedere.

Expertul mentionaza ca piramida dispune de "patru guri de aerisire", pe unde sufletul celui trecut in nefiinta putea "ajunge afara", iesirea care duce spre nord avand la capatul ei o usa sigilata. In spatele ei sunt situate acele spatii, care, dupa toate probabilitatile, reprezinta o camera a tronului.

×
Subiecte în articol: piramida keops Egipt tron camera ascunsa