x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Descoperire istorică în Marea Britanie: "Este ceva cu adevărat uimitor, este unic"

Descoperire istorică în Marea Britanie: "Este ceva cu adevărat uimitor, este unic"

26 Dec 2012   •   18:37
Descoperire istorică în Marea Britanie: "Este ceva cu adevărat uimitor, este unic"

Arheologii din Marea Britanie au făcut recent o descoperire uimitoare, ruinele unui teatru roman, vechi de 2000 de ani. Acesta este de dimensiuni uriaşe, cercetătorii fiind de părere că avea o capacitate de aproximativ 12.000 de persoane, conform Daily Mail.

Descoperirea a fost făcută chiar în spatele unui şcoli din Faversham, Kent, iar primele imagini care au indicat că ceva s-ar ascunde acolo au fost surprinse din satelit. Oamenii de ştiinţă au putut observa în acele imagini nişte linii circulare, ciudate.

Descoperirea este cu atât mai importantă cu cât este prima de acest gen din Marea Britanie. În nordul Europei au mai fost găsite aproximativ 150 de astfel de construcţii.

"Este ceva cu adevărat uimitor, unic în Marea Britanie, şi e chiar în spatele grădinii mele. Spaţiul putea să găzduiască 12.000 de oameni, sperăm să îl putem transforma într-un monument naţional. Cred că era un sanctuar religios pentru romani", a declarat doctorul Peter Wilkinson, unul dintre cei care au facut senzaţionala descoperire.
Mai multe amanunte pe www.3dots.ro

×
Subiecte în articol: descoperire arheologica teatru roman