x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Pe urmele Cleopatrei şi ale lui Marc Antoniu

Pe urmele Cleopatrei şi ale lui Marc Antoniu

de Anca Aldea    |    22 Apr 2009   •   00:00
Pe urmele Cleopatrei şi ale lui Marc Antoniu
Sursa foto: Goran Tomasevic/Reuters

Arheologii egipteni cred că sunt pe calea cea bună în încercările lor de a găsi mormântul în care au fost îngropaţi Cleopatra şi Marc Antoniu. Experţii au găsit trei posibile locuri unde ar fi fost înmormântat celebrul cuplu.



Este vorba despre trei situri aflate în zona templului Taposiris Magna, construit, la circa 50 de kilometri vest de Alexandria, în onoarea zeiţei antice Isis în perioada greco-romană.  

"Există dovezi istorice în scrierile lui Plutarh, care spun că Marc Antoniu a fost înmormântat cu Cleopatra", a anunţat egiptologul dominican Kathleen Martinez, unul dintre participanţii la săpături. În cele 27 de morminte descoperite până în prezent, arheologii au descoperit zece mumii de nobili, precum şi monede având inscripţionate chipurile Cleopatrei şi al lui Alexandru cel Mare. Au mai fost găsite totodată statui micuţe, din alabastru, înfăţişând-o pe Cleopatra. Monedele pe care apar capul şi gâtul reginei, precum şi bustul din alabastru indică faptul că regina era o frumuseţe, spun arheologii.

×
Subiecte în articol: arheo