x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă România participă la programul Ariane 5

România participă la programul Ariane 5

de Vasile Surcel    |    13 Mai 2009   •   00:00

Agenţia Spaţială Română a anunţat, marţi, 12 mai, încheierea unui parteneriat strategic prin care o firmă din ţara noastră va furniza un utilaj proiectat şi construit special pentru rachetele Ariane 5.



Acest parteneriat a fost semnat între EADS ASTRIUM şi SECATEH cu firma românească World Manufacturing Works din Bacău. Va fi prima contribuţie directă a industriei româneşti la programul spaţial european. Participant la eveniment, Marius-Ioan Pisso, preşedintele Agenţiei Spaţiale române, a declarat: „Cooperarea în domeniul spaţial nu implică numai aspecte ştiinţifice sau de descoperire a găurilor negre din Univers. Implică multă industrie şi multă tehnologie.

În acest sens compania EADS, una dintre companiile europene care se ocupă de fabricarea de sateliţi, a încheiat un contract pentru „o maşină care poate prelucra piese de până la şase metri diametru cu o precizie de câţiva microni". Contractul de parteneriat strategic încheiat între EADS, SECATEH şi firma românească este o dovadă consistentă a capabilităţii industriei noastre de a fi membru al Agenţiei Spaţiale Europene. În acest context, Gabriel Carciumaru, vicepreşedintele companiei World Manufactory Works, a declarat că utilajul contractat este „o maşină complexă care a fost proiectată şi va fi construită conform cu cerinţele cele mai detaliate ale clientului. Principalul avantaj pe care firma noastră l-a prezentat a fost gradul mare de flexibilitate pe care noi l-am arătat în relaţia cu clientul".

×
Subiecte în articol: spatiul cosmic