x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Tequila ar putea fi benefică oaselor, conform cercetătorilor

Tequila ar putea fi benefică oaselor, conform cercetătorilor

08 Mai 2017   •   16:05
Tequila ar putea fi benefică oaselor, conform cercetătorilor

Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare şi Studii Avansate (Cinvestav) din Mexic  au identificat substanţe din planta de tequila care ajută la absorbţia calciului în oase. Potrivit publicaţiei Science Daily, o varietate albastră a plantei de tequilana de agave, cea din care e făcută tequila, conţine substanţe capabile să îmbunătăţească absorbţia calciului şi a magneziului, ambele contribuind la sănătatea oaselor. Acest lucru se aplică şi în cazul osteoporozei, o condiţie care slăbeşte oasele.

Pentru a afla acest lucru, cercetătorii au indus osteoporoza unui şoarece înainte de a îi oferi fructani de agave, polimeri ai moleculelor de fructoză găsite în plantă.

Opt săptămâni mai târziu, au luat mostre pentru a măsura absorbţia mineralelor şi prezenţa osteocalcinului, o proteină care indică producţia de oase noi, scrie metro.co.uk.

Rezultatele arată că şoriceii care au consumat această plantă nu numai că au sintetizat cu aproape 50% mai mult această proteină care ajută la creşterea oaselor, dar şi că diametrul oaselor lor a fost mai mare decât șoarecii cărora nu li s-au dat acești polimeri.

×
Subiecte în articol: tequila cercetatori