x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un braconier de vestigii arheologice a descoperit mormântul lui Caligula

Un braconier de vestigii arheologice a descoperit mormântul lui Caligula

de Vasile Surcel    |    19 Ian 2011   •   16:15
Un braconier de vestigii arheologice a descoperit mormântul lui Caligula
147238-xligula.jpgPoliţia italiană a arestat de curând un braconier de vestigii arheologice, care încerca să încarce o statuie antică într-un camion.

Înalt de 2,5 m şi sculptat în marmură fină grecească, acest vestigiu antic valorează aproximativ un milion de euro. Autorităţile locale au stabilit că hoţul a descoperit această statuie în sudul Romei, într-un sit arheologic aflat pe malul lacului Nemi.

Cercetările au arătat că, fără să ştie, braconierul a descoperit mormântul pierdut al împăratului Gaius Iulius Caesar Augustus Germanicus. Cunoscut în istorie sub numele de Caligula, acesta a condus Imperiul Roman între anii 31-41 d.Chr. şi a rămas celebru prin faptul că şi-a ridicat calul preferat la rangul de senator. Istoria consemnează că întreaga domnie a lui Caligula a fost un lanţ nesfârşit de crime oribile, fapt care i-a atras ura supuşilor săi care l-au considerat nebun. A sfârşit în urma unui complot de curte, asasinat chiar de oamenii săi de încredere din Garda Pretoriană. La scurt timp după moartea sa, toate edificiile construite de împăratul psihopat au fost dărâmate şI, pentru a nu i se profana cadavrul, a fost înmormântat într-un loc ascuns. Conform izvoarelor istorice, Caligula îşi avea reşedinţa în apropierea lacului Nemi, unde construise un templu şi un palat plutitor. Urmele acestor edificii antice au fost descoperite în timpul lui Mussolini, dar apoi au fost distruse în timpul războiului.

×